Tahir Boğaç Beşiktaş Belediye Başkanı oldu

Beşiktaş Belediye Başkanlığı için yapılan oylama sonucunda CHP’nin adayı Tahir Doğaç seçimi kazandı.

Tahir Boğaç Beşiktaş Belediye Başkanı oldu
Yayınlama: 11.01.2018
A+
A-

Murat Hazinedar’ın İçişleri Bakanlığınca görevden uzaklaştırılmasının ardından CHP’nin adayı Tahir Doğaç oldu. AK Parti grubu ise Meclis Üyesi İsmail Akyıldız’ı aday gösterdi. Oylama sonucunda başkanlığa vekalet edecek isim Tahir Doğaç oldu

 

Murat Hazinedar’ın İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılmasının ardından boşalan Beşiktaş Belediye Başkanlığı için Belediye Meclisi’nde yapılan oylama sonucunda CHP’nin adayı Tahir Doğaç seçimi kazandı.

29 üyeli Beşiktaş İlçe Belediye Meclisi’nde CHP’nin 26, AK Parti’nin 2, İYİ Parti’nin ise 1 üyesi bulunuyordu.

DOĞAÇ: ÜZÜNTÜLÜYÜM
Oylama öncesi Beşiktaş Belediye Birinci Başkanvekili sıfatıyla konuşan Doğaç, “Başkanımızın görevden alınması siyasi bir karardır. Hukuki içeriği yoktur. Demokrasiye inanmış bir insan olarak, sadece bu işlemi yerine getiriyorum ve üzüntülüyüm” dedi.

DOĞAÇ ADAYLIĞI AÇIKLANINCA CHP SIRALARINA OTURDU
CHP grubu, adaylarının Tahir Doğaç olduğunu açıkladı. Açıklamanın ardından Doğaç başkanlık koltuğunu ikinci başkanvekili Rıfat Örnek’e devredip, CHP grup sırasına oturdu. CHP adına adaylıklarını açıklayan diğer isimler söz alıp parti disiplini açısından adaylıktan çekildiklerini açıkladı.

NE OLMUŞTU?
İçişleri Bakanlığı CHP’li Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ı görevden uzaklaştırdı. Hazinedar ile birlikte belediye meclis üyeleri Hüseyin Avni Siphahi ve Çetin Kırışgil de uzaklaştırıldı. İçişleri Bakanlığı, Murat Hazinedar’ın FETÖ ve yolsuzluk soruşturmasından dolayı görevden uzaklaştırıldığını açıkladı.

TAHİR DOĞAÇ KİMDİR?
Tahir Doğaç, Beşiktaş Belediye Başkanlığı seçiminde, Cumhuriyet Halk Partisi’nin aday gösterdiği isim olmasının ardından merakla araştırılmaya devam ediliyor. Peki, vatandaşların merakla araştırdığı Tahir Doğaç kimdir? İşte, merak edilen isim hakkında bazı kısa bilgiler…

Tahir Doğaç, Cumhuriyet Halk Partisi tarafından aday gösterilmeden önce Beşiktaş Belediyesi 1. Başkan Vekili görevini üstlenmekteydi. Ekonomist olan Tahir Doğaç, aynı zamanda Beşiktaş Belediyesi’ne ait olan BELTAŞ İşletmecilik’in yönetim kurulu üyesidir..

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.