Erdoğan ‘Teröre destek veren dökülen kana ortaktır’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Taksim’deki hain bombalı saldırıya ilişkin “Teröre destek verenler her damla kana ortaktır” dedi.

Erdoğan ‘Teröre destek veren dökülen kana ortaktır’
Yayınlama: 16.11.2022
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Endonezya’da düzenlenen G20 Liderler Zirvesi’nin ardından medya merkezinde basın toplantısı düzenledi.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları:

(Beyoğlu’ndaki terör saldırısı) DEAŞ’la mücadele bahanesi altında terör örgütüne destek verenler de dökülen her damla kana ortaktır.

Tüm dost ve müttefiklerimizin, Türkiye’nin haklı mücadelesine samimi desteğini bekliyoruz.

“Teröristler kendilerini bekleyen acı akıbetten kurtulamayacak”

Terör tehdidini kaynağında bertaraf etme stratejimizi kararlılıkla uygulamaya devam edeceğiz. Ne yaparlarsa yapsınlar, kimin arkasına saklanırsa saklansınlar teröristler kendilerini bekleyen acı akıbetten kurtulamayacaktır.

Ülkemizin ve bölgemizin geleceğinde terörün hiçbir türlüsüne yer olmadığının altını tekrar çizmek istiyorum.

“BARIŞIN SAĞLANMASI İÇİN GAYRET EDİYORUZ”
Zirve kapsamında küresel, siyasi ve ekonomik görünüme ilişkin son gelişmeleri değerlendirdik. Aşırı yükselen enerji, gıda ve hammadde fiyatlarının hiçbir ayrım yapmadan tüm ekonomileri zorladığı görülüyor. Bu kriz belli bölgelerin değil, tüm ülkelerin krizidir.

Ekonomik kriz özellikle batı ülkelerinde müslümanların yanı sıra Afrika ve Asya uyruklu göçmenlere karşı nefret söylemini de artırmıştır. Salgın sürecinde 160 ülkeye tıbbi malzeme göndererek nasıl yanlarında olmuşsak bugün de barışın sağlanması için gayret gösteriyoruz.

Tüm gücümüzle barışın, refahın ve adaletin tahsisi için çaba gösteriyor. Ukrayna’da ihtilafın ilk gününden bu yana savaşın kazanını, adil bir baırşın da kaybedeni olmayacağı görüşüyle hareket ettik.

Şimdiye kadar yaklaşık 11 milyon ton tahılın dünya pazarına girmesini temin ettik. Bu konuda faaliyetlerimizi sürdürüyoruz.

“TURKOVAC aşımızla dünyada aşı üretebilen 9 ülke arasına girdik”

Zirvede bir diğer konu da sağlıktı. Küresel sağlık sisteminin iyileştirilmesi konusunda görüş alışverişinde bulunduk. TURKOVAC aşımızla dünyada aşı üretebilen 9 ülke arasına girdik. Ülkemizi sağlık konusunda uluslararası marka haline getirmek istiyoruz.

2 günlük zirve boyunca pek çok ikili görüşme de gerçekleştirdik. Küresel sağlık, gıda yönetimi ve etkin göç yönetimine vurgu yaptık.

ABD’DEN F-16 TEDARİKİ

F-16 konusunda Sayın Biden olumlu gelişmelerin olduğunu söyledi. Cumhuriyetçilerle daha önce New York’ta yaptığım görüşmelerde onlarım olumlu yaklaştığını söyledi. 

Bizim Kuzey Irak’ta ya da Suriye’deki Kürtlerle bir sorunumuz yok, Türkiye’deki Kürt vatandaşlarımızla bir sorunumuz olmadığı gibi.

POLONYA-RUSYA SINIRINDAKİ FÜZE KRİZİ

Rusya’nın alakamız yoktur demesi bizim için önemli. Biden’ın bu füzelerin Rus yapımı olduğunu açıklaması herhalde bunun Rusya ile alakası olmadığını göstermiştir. Bu bir teknik arıza olabilir, bu nedenle inceleme şarttır.

Bir teknik hata olmuş olabilir gibi bir yaklaşım olduğunu bize söylediler. Gelişmeler herhalde birkaç gün içerisinde çıkar. Füzelerin incelenmesi neticeyi verir. Füzelerin Rus malı olmadığını açıkladılar. Bunun üzerinden hareket etmekte fayda var.

Başta ABD olmak üzere bu füzenin Rus yapımı olmadığını söylemiş olması bir yol açıyor. Temennim odur ki burada bir ısrarla bir Rus yapımıdır diye bunun üzerine gitmek bu işi tahrik eder diye düşünüyorum. Rusya ile Ukrayna’yı aynı masa etrafında toparlamanın gayreti içerisindeyiz. Burada tahrik metodunu kullanmak doğru olmasa gerek. Barışın yolu diyalogdan geçer. Döner dönmez Putin ile telefon diplomasimize devam edeceğiz.

“BİR GECE ANSIZIN GELEBİLİRİZ”

Yunanistan’ın bu tür yaklaşımları, duruşu vs. Benim söylediğim ‘Bir gece ansızın gelebiliriz’ benim için kelam-ı kibardır. Hadlerini bilmiyorlar. Bu noktada biz komşu, komşuluk hukukunu bil. Bizimle fazla dalaşma. İstediğin kadar adaları doldur, hiçbiri sana fayda sağlamayacaktır. Burada Türkiye var, yerini yurdunu iyi bileceksin. Geçmişini bir okursa, tarihini incelerse orada görecektir. Bu iş kürek işi değil, yürek işidir.

TAHIL ANLAŞMASI SÜRECEK Mİ?

Devam edeceği kanaatindeyim, döndüğümde Putin ile görüşeceğim.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.