Kayhan Yıldızoğlu hayatını kaybetti

Kayhan Yıldızoğlu hayatını kaybetti
Yayınlama: 10.03.2024
A+
A-

Türk sineması ve dizilerin usta oyuncusu Kayhan Yıldızoğlu 88 yaşında İstanbul’da hayatını kaybetti. Acı haber sonrası kızı Sibel Aybar açıklamalarda bulundu.

Usta oyuncu Kayhan Yıldızoğlu, İstanbul’daki evinde hayatını kaybetti. Yıldızoğlu’nun kızı Sibel Aybar, “Ölüm nedeni yaşlılığa bağlı. Babamın isteği doğrultusunda annesinin yanına Feriköy’e defnedilecek” dedi.

Yeşilçam’ın emektar isimlerinden Kayhan Yıldızoğlu, 88 yaşında yaşamını yitirdi. Usta oyuncu Kayhan Yıldızoğlu’nun vefatı sonrasında açıklama yapan kızı Sibel Aybar, “Ölüm nedeni yaşlılığa bağlı. Cenazemiz Pazartesi günü öğlen namazında Levent’ten kaldırılacak. Babamın isteği doğrultusunda annesinin yanına Feriköy’e defnedilecek” dedi.

BAKAN ERSOY’DAN TAZİYE MESAJI

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, sosyal medya hesabı üzerinden yayımladığı mesajda, “Sinemamızın büyük bir ustasının daha aramızdan ayrılmasının üzüntüsünü yaşıyoruz. Sinemamızın duayeni, unutulmaz bir sanatçı Kayhan Yıldızoğlu. Gönüllerimizde müstesna bir yere sahip olan kıymetli sanatçımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına, sevenlerine ve tüm sanat camiamıza başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun” ifadelerine yer verdi.

KAYHAN YILDIZOĞLU KİMDİR?

Kayhan Yıldızoğlu, 26 Aralık 1936 tarihinde İstanbul Yeşilköy’de doğmuştur. Babası Rahmi Bey Çerkez asıllı bir ziraat mühendisi, annesi Giritli bir öğretmendir. 1952’de babası bakanlıkta müsteşarlık için Ankara’ya tayin olur, ve Ankara’ya taşınırlar. Böylece liseyi Kavaklıdere’deki lisede okur. Liseden sonra ailesinin isteğiyle hukuk fakültesinde okur ama 3. sınıfa geldiğinde okulu bırakır.

Askerliğini 1957’de İstanbul’da yedek subay olarak yaptıktan sonra iz komiseri olur. Burada tanıştığı Türkan Suner ile evlenir. Bu evlilikten 2 kızı olur. Ama birkaç yıl sonra boşanır. Ayrılığın ardından Şener Şen’le birlikte Cihangir’de bir evde üç buçuk sene geçirir.

Tiyatrocu Muhsin Ertuğrul ile kendi iş yerinde tesadüfen tanışır ve seçmelere davet edilir, seçmeler neticesinde İstanbul Şehir Tiyatrosu’nda 20 yılını geçirir.

İlk filmini 1966 yılında çeviren Kayhan Yıldızoğlu, 180’e yakın filimde rol almış, ayrıca televizyon dizilerinde oynamıştır. Türk Sineması’nda genellikle rahip, doktor, komiser, profesör, haydut, eşkiya ve benzeri yardımcı rollerde oynamıştır.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.