Yükümlüler de maske üretmeye başladı

Adalet Bakanlığı İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, yükümlülerle maske üretimine başladı.

Yükümlüler de maske üretmeye başladı
Yayınlama: 26.03.2020
A+
A-

Adalet Bakanlığı İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, cezaevlerinden denetimli serbestlikle salıverilenlere meslek edindirmek amacıyla kurslar vermeye başladı.

Tüm dünyayı esir alan koronavirüs salgını nedeniyle maske ihtiyacının doğması üzerine İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, maske üretimine başladı.

Bu amaçla kurulan maske üretim atölyelerinde denetimli serbestlikle salıverilen yükümlüler, hem meslek öğreniyor hem de maske imalat ediyor..

Konuyla ilgili İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nden açıklama yapıldı.

İşte o açıklama metni:

“Adalet Bakanlığı İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, Cezaevinden salıverilen Denetimli Serbestlik Yükümlülerimize meslek edindirmek ve onları böylece topluma kazandırarak istihdam sektörüne de nitelikli eleman kazandırmak için bir çalışma yürüttük. 

Bu kapsamda İstanbul da en çok ihtiyaç duyulan meslekleri tespit ederek en uygun meslek dalında eğitim verebilmek için İTO, İSO, İHKİP, İTKİP gibi sivil toplum kuruluşları ile bir araya gelerek tekstil sektörüne nitelikli elaman yetiştirmeye karar verdik. 

Bu kapsamda Çin Halk Cumhuriyetinin Wuhan Kentinde ortaya çıkan Covid-19 koronavirüs salgını nedeniyle Ülkemİzce alınan tedbirler kapsamında Milli Eğitim Bakanlığımızca Örgün Eğitim Faaliyetlerine ara verilmiş bu nedenlede 3. grup tekstil atölyesi eğitim faaliyetlerimizi sonlandırmıştık. Ancak bu salgından önce de Denetimli Serbestlik kapsamında Kamu yararına Çalışma yükümlülüklerini yerine getiren yükümlülerimizin büyük bir bölümü yine hastanelerimizde
ve sağlık kuruluşlarımızda görev yapmaktaydı. Salgın nedeniyle hastane ve sağlık kuruluşu yetkililerimize kamu yararına çalışan yükümlülerimizle kendilerine nasıl katkı sağlayacağımızı görüştük. Sağlık kuruluşlarımızla bu kapsamda hergeçen gün ihtiyacı artan maske üretiminde tekstil atölyemizde üretim yapılabilirliği konusunda bilgi alışverişinde bulunduk bunun üzerine atölyemizde bulunan düzdikiş makineleri ve diğer tekstil malzemelerinin maske üretimi için yeterli olduğunun tespiti üzerine yine kamu yararına çalışan yükümlülerimizce bu maskelerin üretimine başlamaya karar verdik. 

Denetimli serbestlik tedbirleri kapsamında kamu yararına çalışan yükümlülerimizle ücretsiz olarak maske üretimi konusunda ön çalışma yaparak 23 mart itibariyle maske üretimine başladık. Sağlık kuruluşlarımızca tedarik edilen maske ham maddelerin burada bir araya getirilerek tekrar sağlık kuruluşlarımıza teslim edilmek suretiyle üretime başladık. 

Yaklaşık 10 kamu yararına çalışan yükümlümüzle şimdilik günde 1000 adet maske üretim kapasitesine sahibiz. 

Adalet Bakalığımız Merkez Teşkilatı, adliyelerimiz, Ceza İnfaz Kurumlarımız, Denetimli Serbestlik Müdürlüklerimiz olarak biz sizin için burdayız. Lütfen sizde bizler için evde kalın, HAYAT EVE SIĞAR diyoruz.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.