2026 Dünya Kupası G Grubu son maçlarında rakiplerini geride bırakan Belçika ve Mısır adını son 32 turuna yazdırırken, son dakikada golü iptal edilen İran umutlarını diğer gruplara bıraktı.
YENİ BİR GAZETE – Kuzey Amerika’nın ev sahipliğinde düzenlenen 2026 FIFA Dünya Kupası’nda grup aşamalarının sonuna gelinirken, G Grubu’nda son 32 turuna yükselen takımlar nefes kesen mücadelelerin ardından belli oldu. Belçika fırtına gibi estiği gruptan lider çıkarken, Mısır da drama sahne olan maçın ardından adını bir üst tura yazdırmayı başardı.
Belçika gol yağmuruyla liderlik koltuğuna oturdu
Grubun kritik mücadelesinde Yeni Zelanda ile BC Place Stadyumu’nda karşı karşıya gelen Belçika, 90 dakika boyunca sahada tam bir turnuva dominasyonu sergiledi. Rakibini 5-1 gibi ezici bir skorla mağlup eden Avrupa temsilcisinde gol perdesini 28 ve 50. dakikalarda Leandro Trossard açtı.
Kırmızı Şeytanlar’ın diğer sayıları 66’da Kevin de Bruyne, 86’da Romelu Lukaku ve 90+4’te Alexis Saelemaekers’den geldi. Yeni Zelanda’nın 84. dakikada Elijah Just ile bulduğu tek gol ise teselliden öteye geçemedi. Bu sonuçla Belçika, gruptan lider olarak gövde gösterisiyle çıktı.
Seattle’da VAR draması: İran yıkıldı, Mısır turladı
Grubun diğer kader maçında ise Mısır ve İran, Seattle Stadyumu’nda kozlarını paylaştı. Mücadeleye hızlı başlayan Mısır, henüz 5. dakikada Mahmoud Saber’in golüyle öne geçti. Erken golün şokunu üzerinden atan İran, 11. dakikada Mehdi Taremi ile bir penaltı vuruşundan yararlanamasa da 14. dakikada Ramin Rezaeian ile eşitliği yakaladı. Maçın uzatma bölümünde ise tam bir hakem odası draması yaşandı.
90+5. dakikada İranlı futbolcu Shoja Khalilzadeh’in ağlara gönderdiği top, Video Yardımcı Hakem (VAR) incelemesinin ardından iptal edildi. 1-1 biten maçın ardından Mısır son 32 turunda Avustralya’nın rakibi olurken, İran en iyi üçüncülük kontenjanı için diğer gruplardan gelecek sonuçları beklemeye koyuldu.