Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencisi Rojin Kabaiş’in ölümüyle ilgili soruşturmada incelenmek üzere İspanya’ya gönderilen cep telefonunun şifresi çözülemedi. Baba Nizamettin Kabaiş, kapsamlı DNA incelemesi talebinde bulundu.
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencisi Rojin Kabaiş’in ölümüyle ilgili yürütülen soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. İncelenmek üzere yaklaşık üç ay önce İspanya’ya gönderilen cep telefonuna tam erişim sağlanamadığı açıklandı.
Van’a gelen Rojin Kabaiş’in babası Nizamettin Kabaiş, savcılık yetkilileriyle görüşerek soruşturmanın kapsamlı şekilde sürdürülmesini talep etti.
Cep telefonunun şifresi çözülemedi
Van Barosu tarafından yapılan açıklamada, inceleme için İspanya’ya gönderilen cep telefonuna tam erişim sağlanamadığı, yalnızca kısmi inceleme yapılabildiği bildirildi.
Nizamettin Kabaiş de telefonun şifresinin çözülemediğini belirterek cihazın geri gönderildiğini söyledi. Kabaiş, telefonun açılmasının kendileri için önemli bir umut olacağını ifade etti.
195 kişinin DNA’sı incelendi
Soruşturma kapsamında yapılan adli incelemelerde, Rojin Kabaiş’in göğüs ve vajina bölgesinde iki farklı erkeğe ait DNA tespit edildiği açıklanmıştı.
Olay yerinden cenazenin nakledildiği süreçte temas etmiş olabileceği değerlendirilen kişilere yönelik geniş kapsamlı DNA taraması yapıldı. İlk aşamada 134 kişinin DNA profili incelenirken bu sayı daha sonra 195’e çıkarıldı.
Nizamettin Kabaiş, yapılan incelemelerde şimdiye kadar herhangi bir eşleşme bulunmadığını söyledi.
Uzman ekip kurulması çağrısı
Soruşturmanın daha kapsamlı yürütülmesi gerektiğini belirten Nizamettin Kabaiş, olayın aydınlatılması için özel bir uzman ekip görevlendirilmesini istedi.
Nizamettin Kabaiş, olayın gerçekleştiği bölgede yaşayanlar ve üniversite çevresindeki erkeklerden de DNA örnekleri alınmasının önemli olduğunu ifade ederek kızının ölüm nedeninin ortaya çıkarılmasını istedi.
Rojin Kabaiş, 27 Eylül 2024’te kaldığı yurttan ayrıldıktan sonra kaybolmuş, genç kızın cansız bedeni 15 Ekim’de Van Gölü kıyısındaki Mollakasım Mahallesi sahilinde bulunmuştu.