Fenerbahçe’de 6-7 Haziran 2026 tarihinde yapılacak olan olağanüstü seçimli genel kurul öncesinde başkan adayları Aziz Yıldırım ve Hakan Safi, transfer bütçesi için düğmeye bastı.
Fenerbahçe’de yaklaşan seçimli genel kurul öncesinde başkan adayları Aziz Yıldırım ve Hakan Safi, kulübün finansal yapısını güçlendirmek adına oyuncu satışlarına odaklandı. Mevcut kadrodaki yıldız isimlere Avrupa ve dünyadan gelen teklifleri değerlendirmeyi planlayan yönetim adayları, elde edilecek dev bütçeyle yeni kadro yapılanmasını şekillendirmeyi hedefliyor.
Jayden Oosterwolde İtalya yolcusu
Satış listesinin ilk sırasında yer alan Hollandalı savunma oyuncusu Jayden Oosterwolde için İtalya Serie A ekiplerinden Roma ciddi bir ilgi gösteriyor. Sergilediği performansla dikkatleri üzerine çeken Jayden Oosterwolde’nin yanı sıra, Brezilyalı kaleci Ederson’a da Suudi Arabistan kulüplerinden teklifler olduğu belirtiliyor.
Sofyan Amrabat ve Fred transferin gözdesi
İspanya temsilcisi Real Betis, kiralık olarak kadrosunda bulundurduğu Sofyan Amrabat’ın 12 milyon euroluk satın alma opsiyonunu kullanmak için hazırlık yaparken; Archie Brown, Dominik Livakovic, Dorgeles Nene ve Fred gibi isimler de transfer piyasasının en çok konuşulan oyuncuları arasında yer alıyor. Sarı lacivertli kulüp, bu futbolcuların transfer süreçlerinden toplamda 100 milyon euro civarında bir bonservis bedelini kasasına koymayı amaçlıyor.
Yeni yönetim transfer stratejisini belirleyecek
Haziran ayındaki kongrenin ardından göreve gelecek olan yeni yönetim kurulu, vakit kaybetmeden bu satış operasyonunu yürütecek. Kulüp tarihinin en yüksek oyuncu satış geliri hedeflenirken, buradan gelecek kaynağın teknik direktör Aykut Kocaman veya yeni belirlenecek isimlerin raporları doğrultusunda yapılacak yıldız transferlerinde kullanılacağı ifade ediliyor.