Filistin’i salgın hastalıklar bekliyor

Hamas ve İsrail arasındaki çatışmalar devam ederken, ölü sayısı da artmaya devam ediyor. Gazze’deki El Efri Baptist Hastanesi’ne düzenlenen ve çok sayıda kişinin ölümüne neden olan saldırıya dünya tepki gösterirken, uzmanlar İsrail’in Filistin’de bombaladığı yerlerdeki olası sorunlara dikkat çekiyor.

Filistin’i salgın hastalıklar bekliyor
Yayınlama: 19.10.2023
Düzenleme: 19.10.2023 21:04
A+
A-

Hamas-İsrail arasındaki çatışmalar sürerken Filistin’de yaşanabilecek sağlık sorunlarına karşı uyaran uzmanlar, “Dizanteri, kolera, Hepatit A ve E enfeksiyonları görülebilir. Uyuz, kızamık, suçiçeği, menenjit, pnömoni salgınları ortaya çıkabilir. Havada kimyasal gaz oranı artışı oluyor bu ciddi solunum yolu problemlerine neden oluyor. Hele hele burada çocuklar varsa astım, kronik akciğer hastalıkları olanlar varsa bunlar çok ciddi boğularak ölecekler anlamına geliyor. Oldu da savaş bitti diyelim yaşananlardan dolayı çok geniş bir engelli popülasyon Filistin halkını bekliyor. Evleri yıkılmış, su yok, gıda yok, bu ölüme mahkum etmektir, bir an önce güvenli bir bölgeye çekilmeleri gerekir” dedi.

Hamas-İsrail arasındaki çatışmalar sürerken bölgede can kaybı sayısı artmaya devam ediyor. Gazze’de el-Ehli Baptist Hastanesi’ne yapılan ve çok sayıda insanın ölümüne neden olan saldırıya tüm dünya tepki gösterirken uzmanlar, İsrail’in Filistin’de bombaladığı noktalarda oluşabilecek sıkıntılara dikkat çekti. Bölgede insani kayıplar ve yaralanmaların yanı sıra kanalizasyon sistemlerinin tahrip olması ve pis suların sokağa akması, elektrik ile su kesintileri nedeniyle yaşanan sıkıntılar, çöplerin toplanamaması, yarası bulunan vatandaşlara müdahale edilememesi gibi birçok nedenle bölgede bulaşıcı hastalıkların baş gösterebileceğine dikkat çekiliyor. Gazze Şeridi’ndeki Sağlık Bakanlığı da İsrail’in 7 Ekim’den bu yana bombaladığı bölgede salgın hastalıkların yayılmasından endişe duyduklarını duyurmuştu. Beykent Üniversitesi Hastanesi’nden Enfeksiyon ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Fatma Çuhadar ve İç Hastalıkları Uzmanı Emel Yiğit Karakaş bölgede oluşabilecek sağlık problemlerine yönelik bilgi verdi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.