A Milli Futbol Takımı, 2026 FIFA Dünya Kupası D Grubu ilk maçında Avustralya ile karşılaşacak. Karşılaşmanın ilk 11’leri belli oldu.
VANCOUVER / YENİ GAZETE – Kanada’nın Vancouver şehrinde bulunan BC Place Stadı’nda oynanacak olan bu tarihi müsabaka, Türkiye saati ile 07.00’de başlayacak. Dünya Kupası gruplarına galibiyetle başlamayı hedefleyen Türkiye, bu kritik karşılaşmayla birlikte turnuvadaki büyük hasretini de bitirmiş olacak.
Karşılaşmayı Venezuela hakem üçlüsü yönetecek
Zorlu mücadelede adalet dağıtacak hakem kadrosu da netleşti. Karşılaşmada Venezuela Futbol Federasyonundan Jesus Valenzuela orta hakem olarak düdük çalacak. Valenzuela’nın saha kenarındaki yardımcılıklarını ise yine aynı ülkeden Jorge Urrego ve Tulio Moreno üstlenecek. Maçın dördüncü hakemi olarak ise Peru Futbol Federasyonundan Kevin Ortega görev yapacak.
Sahaya çıkacak ilk 11’ler belli oldu
Teknik direktörlerin bu önemli grup müsabakası için tercih ettiği ilk 11 kadroları şu şekilde açıklandı:
Türkiye: Uğurcan, Zeki, Merih, Abdülkerim, Ferdi, İsmail, Orkun, Hakan, Arda Güler, Barış, Kerem Aktürkoğlu.
Avustralya: Beach, Circati, Italiano, Bos, Souttar, Burgess, Metcalfe, O’Neill, Okon-Engstler, Toure, Irankunda.