Hüseyin Karakaya’nın yaşama dokunan projeleri dikkat çekiyor

Hüseyin Karakaya’nın yaşama dokunan projeleri dikkat çekiyor
Yayınlama: 26.03.2024
Düzenleme: 27.03.2024 14:24
A+
A-

AK Parti Kartal Belediye Başkan Adayı Mimar Hüseyin Karakaya’nın yaşama dokunan, projeleri, toplumda dikkat çekiyor.

KARTAL’IN ÇINARLARI İKİNCİ BAHAR YAŞAYACAK

AK Parti Kartal Belediye Başkan Adayı Mimar Hüseyin Karakaya’nın Büyüklerimizin Kartal’ı projesiyle Kartal’ın çınarları adeta ikinci baharını yaşayacak. Karakaya, “Büyüklerimiz için ne yapsak azdır. Kendilerine sonsuz teşekkür ediyoruz” dedi.

NE KADAR HİZMET ETSEK AZDIR

Her yaştan Kartallı için proje ürettiklerini vurgulayan Mimar Karakaya, “Elbette, Büyüklerimizin Kartal’ı projemizle yaşlı vatandaşlarımıza yönelik bir dizi hizmet sunmayı planlıyoruz. İstiyor ki kentimizin büyükleri, bizlere Kartalımızı miras bırakanlar hak ettiği ilgiyi ve değeri görsün. Ne kadar çaba göstersek ne kadar hizmet etsek az kalır” ifadelerini kullandı.

ÇOK SAYIDA HİZMETİMİZ BULUNUYOR

Yapacakları hizmetleri sıralayan Karakaya, “Bu hizmetler arasında Alzheimer Hobi Merkezi, hasta yakınları için misafirhane, evde sağlık hizmetleri ve emeklilere 2.500 TL destek gibi önemli hizmetler bulunuyor. Ayrıca, yaşlı vatandaşlarımızın günlük yaşamlarını kolaylaştırmak için 7/24 acil durum hattı ve yaşlı ev temizliği ve kişisel bakım hizmetleri de sunmayı planlıyoruz. Bu projelerle, yaşlı vatandaşlarımızın yaşam kalitesini artırmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

ÇALIŞAN ANNELER İÇİN MOBİL KREŞLER

Bizim Çocuklar Sanat Merkezi ile çocukların sanatsal yeteneklerini keşfetmeleri ve geliştirmeleri için bir merkez oluşturacaklarını vurgulayan Mimar Karakaya, “Çocuklarımıza bilim ve teknoloji konularında eğitim vermek için Çocuk Üniversitesi’ni kuracağız. Çalışan annelerimiz için de mahallelerde mobil kreşler oluşturacağız” diye konuştu.

“ÇOCUKLARIN KARTAL”I PROJESİ

Hüseyin Karakaya, 1 Nisan sabahından itibaren Kartallı çocuklar için yapacaklarını anlattı. ‘Çocukların Kartalı’ projesini hayata geçireceklerini söyleyen Mimar Karakaya, “Çocuklarımız bizim geleceğimiz ve onları en iyi şekilde yetiştirmek bizim en önemli görevlerimizden biri. Bu yüzden Çocukların Kartal’ı adını verdiğimiz bir dizi proje geliştirdik” dedi.

MİNİK KARTAL EĞLENCE VE EĞİTİM PARKI

Çocukların bilgiye ulaşmalarını kolaylaştırmak için aylık dijital çocuk dergisi çıkaracaklarını belirten Karakaya, “Çocuklarımızın hem eğlenip hem de öğrenebilecekleri Minik Kartal Eğlence ve Eğitim Parkı’nı faaliyete alacağız. Bu projelerle çocuklarımızın hem eğitimine hem de sosyal gelişimine katkı sağlamayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

BESLENME VE DİYET MERKEZLERİ

Sağlıklı ve dengeli beslenmeye önem veren ve kendisi de bu konuda titiz davranan Mimar Karakaya, yaşam kalitesini artırmanın önemine dikkat çekiyor. Bu hedef doğrultusunda Karakaya, her mahalleye ücretsiz beslenme ve diyet merkezi kurmayı planlıyor. Bu merkezler, vatandaşların sağlıklı ve dengeli bir şekilde beslenmelerine yardımcı olacak ve bu konuda eğitimler verecek.

Ayrıca, bu merkezlerde diyetisyenler ve beslenme uzmanları tarafından kişiye özel diyet programları da hazırlanacak. Bu sayede, Kartallıların sağlıklı ve fit bir yaşam sürdürmelerine katkıda bulunmak hedefleniyor.

HANIMELİ 5 ÇAYI MERKEZLERİ

Hanımeli 5 Çayı Merkezleri projesi. Kadınların sosyal hayattaki varlığını zenginleştirmek amacıyla hazırlanan proje ile kadınlar bir araya gelerek sosyalleşebilecek ve çay eşliğinde keyifli vakit geçirebilecekler. Ayrıca bu merkezlerde çeşitli el sanatları kursları, hobi etkinlikleri ve eğitimler de düzenlenecek. Bu projeyle, Kartal’ın her mahallesinde kadınların toplumla daha fazla entegre olması ve sosyal hayatta daha aktif bir rol alması hedefleniyor.

E-KADIN SİSTEMLERİ

Teknolojiye önem veren ve her fırsatta bunu vurgulayan Mimar Karakaya, kadınların teknolojiye erişimini artırmayı hedefliyor. E-Kadın Sistemleri Projesini hayata geçirecek olan Karakaya, bu proje ile kadınlara fırsat eşitliği yaratmayı planlıyor. Kadınlara bilgisayar ve internet kullanımı konusunda eğitimler verilecek olan merkezde, online iş fırsatları, e-ticaret ve dijital pazarlama konularında da eğitimler düzenlenecek. Bu proje, kadınların aile ekonomisine katkıda bulunmalarını sağlayacak. Bu sayede, Kartal’daki tüm kadınların ekonomik ve sosyal hayatta daha etkin bir rol alması hedefleniyor.

KARTAL’A SKATE PARK VE GRAFİTİ ALANLARI

Mimar Hüseyin Karakaya, gençleri sevindirecek projelerini açıklamaya devam ediyor. Kartal’ı adrenalin tutkunları için hazırlayacağını söyleyen Mimar Karakaya, Off-Road parkuru ve yamaç paraşütü yapacaklara müjde vermişti. Karakaya, şimdi de gençler için Skate Park ve Grafiti Alanları projesiyle gençlerin gönlünü alacak.

GENÇLERİN ÜRETİCİLİĞİ ARATACAK

Gençlerin spor ve sanatla iç içe olmalarını hedeflediklerini söyleyen Karakaya, “Kartal’a bir Skate Park ve grafiti alanları oluşturmayı planlıyoruz. Skate Park, gençlerimizin kaykay sporuna ilgi duyanlarının bu sporu güvenli ve düzenli bir alanda yapabilmelerini sağlayacak. Grafiti alanları ise gençlerimizin sanatsal yeteneklerini sergileyebilecekleri, özgürce ifade edebilecekleri bir alan oluşturacak. Bu projeler gençlerimizin üreticiliğini ve ilgilendikleri sanat alanındaki teşviklerini artırarak, alternatif bir enerji ve ifade biçimi oluşturmalarına destek sağlayacak” ifadelerini kullandı.

MACERA SPORLARI TEŞVİK EDİLECEK

Diğer yandan Aydos Ormanı’nı Kartallıların hizmetine açmaya kararlı olduğunu söyleyen Karakaya, “OFF Road parkuru, adrenalin tutkunu Kartallı vatandaşlarımızın doğa ile iç içe, heyecan verici aktivitelerine olan ilgilerini destekleyecek bir alan olacak. Ayrıca bir paraşütçü olarak gökyüzünün eşsiz manzarasını her Kartallının görmesini arzu ediyorum. İstanbul’un en yüksek noktası olan Aydos’u ve Kartal’ı yamaç paraşütünün merkezi yapmayı planlıyoruz” şeklinde konuşmuştu.

AİLE DANIŞMA MERKEZLERİ

Mahallelere Aile Danışma Merkezi Projesi ile her mahallede bir “Aile Danışma Merkezi”nin kurulması planlanıyor.
Bu merkezler, ailelerin ve bireylerin yaşadığı sorunlara çözüm bulmayı, aile içi iletişimi güçlendirmeyi ve aile bireylerinin psikolojik, sosyal ve ekonomik anlamda daha sağlıklı bir yaşam sürdürmelerine yardımcı olmayı hedefliyor. Bu merkezlerde, aileler ve bireyler, uzman psikologlar, sosyal hizmet uzmanları ve danışmanlar eşliğinde çeşitli eğitimler ve danışmanlık hizmetleri alabilecek. Ayrıca bu merkezler, toplumun her kesiminden insanın bir araya gelebileceği ve sosyalleşebileceği bir alan olacak.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.