AK Parti’den yeni anayasa çıkışı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yayman katıldığı buluşma programında, ülkenin iç ve dış siyasi gündemine, terörle mücadele aşamalarına ve yeni anayasa çalışmalarına dair önemli değerlendirmelerde bulundu.

AK Parti’den yeni anayasa çıkışı
Yayınlama: 13.06.2026
Düzenleme: 13.06.2026 19:00
A+
A-

İSTANBUL / YENİ GAZETE – İstanbul Suriçi Grubu Derneği tarafından organize edilen Siyaset, Ekonomi, Medeniyet Buluşmaları isimli etkinliğe konuk olan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yayman, kürsüden çarpıcı mesajlar verdi. Kamuoyunda geniş yankı uyandıran Terörsüz Türkiye başlıklı sürece değinen Hüseyin Yayman, yürütülen bu stratejinin sadece geçici bir siyasi hamle olmadığını, tamamen bir devlet ve millet politikası olarak şekillendiğini ifade etti.

Sürece engel olmak isteyen yapılar var

Yürütülen kararlı politikalara karşı çıkan bazı odakların varlığına dikkat çeken Hüseyin Yayman, silahların bırakılmasını kesinlikle arzulamayan çevrelerin bulunduğunu aktardı. Bölgedeki çatışma ortamının ve kaosun aynen devam etmesini isteyen hem iç hem de dış mihraklı tüm engelleme girişimlerine rağmen, Terörsüz Türkiye vizyonunun yaklaşık bir buçuk yıldır yavaş fakat son derece emin adımlarla ilerlemeyi sürdürdüğünü kaydetti. Hüseyin Yayman ayrıca, yakın bir dönemde bu konuyla alakalı yeni yasal düzenlemelerin de hayata geçirilmesinin ajandada yer aldığını paylaştı.

Ülkenin su gibi yeni anayasaya ihtiyacı var

Konuşmasında demokratikleşme adımlarına da vurgu yapan Hüseyin Yayman, Türkiye’nin artık acil olarak sivil bir anayasa yapması gerektiğinin altını çizdi. Mevcut anayasa metninin geçmişteki askeri darbe döneminin bir ürünü olduğunu hatırlatarak, ülkenin ekmek gibi, su gibi ve hava gibi yeni bir anayasaya gereksinim duyduğunu, demokratik bir metnin artık kaçınılmaz bir zorunluluk haline geldiğini savundu. Savunma sanayisindeki İHA ve SİHA başarılarıyla Türkiye’nin artık dünyada model ülke konumuna yükseldiğini belirten Hüseyin Yayman, milletin kendilerinden yeni bir başarı hikayesi beklediğini ve partinin yirmi beş yıllık köklü geçmişiyle bu vizyonu sunmaya hazırlandığını sözlerine ekledi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.