Ali Kılıç ‘Vatandaşa sahip çıkamadılar’

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ülkenin çok ağır bir sosyal ve ekonomik tabloyla karşı karşıya olduğunu söyledi.

Ali Kılıç ‘Vatandaşa sahip çıkamadılar’
Yayınlama: 12.03.2022
A+
A-

Maltepe Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Ekonomi Forumu çok geniş bir katılımla başladı. Foruma katılan  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye’nin içinde bulunduğu durumdan çıkışı için “Yeni kadrolar, yeni kurallar, yeni kurumlar” formülünü dile getirdi.

“Pandemi Sonrası Türkiye ve Dünya Ekonomisi” başlıklı Ekonomi Forumu Elite World Hotel Asia’da başladı.  Maltepe Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı etkinliğe CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcıları, çok sayıda milletvekili, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, ev sahipliğini de üstlenen Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, çok sayıda yerli ve yabancı ekonomist, bilim insanı katıldı.

AÇILIŞ KONUŞMASI KILIÇ’TAN

Forumun açılış konuşmasını yapan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ülkenin pandemi süreciyle birlikte çok ağır bir sosyal ve ekonomik tabloyla karşı karşıya olduğunu söyledi.

Başkan Ali Kılıç şöyle devam etti:

“Gelişmiş ülkeler vatandaşlarına ciddi katkıda bulunurken, gelişmekte olan ülkeler yeterli çalışma gösteremedi. Türkiye’de merkezi hükümetin vatandaşlara yardım etmesini bırakın, neredeyse yerel yönetimlerin toplamak istedikleri bağışlara el koydular. IBAN numarası atarak vatandaştan destek istediler. 40 yıldır vergi veren vatandaşa 40 gün sahip çıkamadılar.  Mazot ve benzine 6-7 günde kaç kez zam yapıldı. Üretim hızla düşüyor, yabancı sermaye ülkeye gelmiyor, ekonomi, işsizlik hat safhada. İki temel sorun var. Sağlıklı işleyen bir hukuk sisteminin olmaması ve siyasete hakim olan ötekileştirici ve dışlayıcı siyaset anlayışı. Biz ikisinin de parçası olmayacağız. Millet ittifakı ile birleştirici olacağız.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.