Ali Kılıç’tan Ali Erbaş’a sert tepki

Maltepe’deki 29 Ekim kutlamalarında konuşan Belediye Başkanı Ali Kılıç, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a sert tepki gösterdi.

Ali Kılıç’tan Ali Erbaş’a sert tepki
Yayınlama: 29.10.2023
Düzenleme: 29.10.2023 18:46
A+
A-

Ali Kılıç, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ı yayımladığı Cuma hutbesinde Atatürk’ü anmayışını ”Yazıklar olsun. Ey Diyanet İşleri Başkanı sana buradan çağrıda bulunuyorum, son nefesine kadar 550 bin Maltepeli sana hakkını helal etmiyor” sözleriyle kınadı.

Kılıç, “Bu zatı muhterem sizden aldığı vergiyle lüks Mercedes’e biniyor, Cumhuriyet’in tüm olanaklarını kullanıyor, uçaklara biniyor, saraylarda yaşıyor, bütçeyi kullanıyor ama Cuma hutbesinde Mustafa Kemal’i anmıyor. Yazıklar olsun. Ey Diyanet İşleri Başkanı sana buradan çağrıda bulunuyorum, son nefesine kadar 550 bin Maltepeli sana hakkını helal etmiyor” dedi.

Maltepe’de büyük coşku içerisinde kutlanan Cumhuriyet Bayramı etkinliklerinde konuşan Belediye Başkanı Ali Kılıç, yayınladığı Cuma hutbesinde Cumhuriyet’in kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü anmayışını kınadı. “Vatan, Millet Sevdasıyla Nice Yıllara” başlıklı hutbede yapılmak istenenin büyük ayıp olduğunu söyleyen Kılıç Maltepelilerce dakikalarca alkışlandı.

Kılıç’ın sözleri şöyle devam ediyor: ”Sen bu ülkede yaşıyorsan, sen bu ülkede başbakan olmuşsan, Cumhurbaşkanı olmuşsan, Diyanet İşleri Başkanı olmuşsan, vali, bakan olmuşsan Mustafa Kemal’in kurduğu Cumhuriyet sayesinde olmuşsun. Ayağa kalkacağız, hepimiz bu Cumhuriyet’i bir yüzyıl daha, bir yüzyıl daha, bir yüzyıl daha Türkan Saylan gibi, Şevval Sam gibi Anadolu kadınıyla büyüteceğiz, yücelteceğiz, çağ atlatacağız.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.