Apple yapay zeka yatırımını artırıyor

Apple yapay zeka yatırımını artırıyor
Yayınlama: 25.12.2023
A+
A-

Apple, yapay zeka teknolojisinde büyük bir hamle yapıyor: Şirket, medya devleriyle yürüttüğü 50 milyon dolarlık anlaşmalarla teknoloji dünyasında yeni bir yarışın fitilini ateşliyor.

Apple şu anda, yapay zeka sistemlerinin geliştirilmesi ve eğitimi için içeriklerini kullanma izni almak amacıyla Condé Nast, NBC News ve IAC gibi büyük haber ve yayıncılık şirketleriyle görüşmeler yapıyor. Teknoloji devi tarafından önerilen, en az 50 milyon dolar değerindeki çok yıllık anlaşmalar, bu ünlü organizasyonların geniş haber arşivlerinin lisanslanmasını hedefliyor.

Apple’ın teknolojik çabalarının merkezinde, dijital metin ve fotoğraflar gibi geniş veri setleri aracılığıyla karmaşık desenleri öğrenen, yapay zekanın sofistike bir formu olan sinir ağlarının uygulanması yer alıyor. Bu stratejik hamle, Microsoft, OpenAI, Google, Meta ve diğer teknoloji devlerinin benzer sinir ağları teknolojisini kullanan yenilikçi sohbet robotları da dahil olmak üzere ürünler sunduğu genel endüstri trendiyle uyumlu.

Ancak bu görüşmeler, yayıncılık dünyasından yöneticilerin Apple’ın sunduğu geniş kapsamlı şartlara ilişkin endişelerini dile getirmesiyle kendi adil payı kadar zorluklarla dolu olmuştur. Başlangıçtaki teklif, yayıncıların arşivlerinin geniş çaplı lisanslanmasını içeriyordu ve bu da Apple’ın içeriklerini kullanımından kaynaklanabilecek olası yasal sorumluluklar konusunda endişelere yol açtı. Yapay zekanın haber endüstrisine nasıl uygulanacağı konusundaki belirsizlik de bazı paydaşları rahatsız etti.

Apple, yapay zeka yatırımını artırıyor

Görüşmelere yakın kaynaklar, Apple’ın niyetlerinin şüpheyle karşılandığını açıkladı. Bazı yayıncılar, Apple’ın cihazlarındaki önemli haber izleyici kitlesine bağlı olarak rekabet risklerini sorguladı. Apple, bu endişeleri gidermekte zorlandığı için görüşmelerle ilgili belirsiz bir hava hakim oldu.

Bu zorluklara rağmen, haber endüstrisi üzerindeki potansiyel etki büyük. Yapay zekanın entegrasyonu, önemli gelir üretme vaadi sunarak geleneksel iş akışlarını yeniden şekillendirmenin gücüne sahip. Apple’ın bu hamlesi, AI teknolojilerine agresif bir şekilde yatırım yapan büyük oyuncuların yer aldığı teknoloji endüstrisindeki genel bir trendle uyumlu.

Medya sorgularına yanıt olarak, Apple, bildirilen görüşmeler hakkında hemen yorum yapmaktan kaçındı. Şirketin son ürün lansmanları, özellikle AI uygulamalarını geliştirmek için tasarlanmış özel çiplerle yeni MacBook Pro ve iMac bilgisayarlarının tanıtılması, yapay zeka araştırmalarını ilerletmeye olan bağlılığını vurguluyor. Apple, bu çiplerin, bilgisayar belleğindeki veri depolama sınırlamalarını ele alarak, özellikle sohbet robotları gibi öncü yaratımlar üzerinde çalışan AI araştırmacıları için özel bir vaat taşıdığını iddia ediyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.