Bakan Bolat: Fahiş fiyat ve stokçuluğa 710 milyon lira ceza!

Bakan Bolat: Fahiş fiyat ve stokçuluğa 710 milyon lira ceza!
Yayınlama: 24.11.2023
A+
A-

Fahiş fiyat artışları konusunda ciddi yaptırımlar yapıldığını ve denetimlerin sürdüğünü söyleyen Ticaret Bakanı Ömer Bolat, “Yapılan denetimler sonucunda 10 ayda 710 milyon lira idari para cezası kesildiğini gördük. Yüzbinlerin üzerinde işletmeler denetlendi. İşini doğru dürüst yapana saygımız sonsuz. Onların yanındayız. Ama bazen çürük elma ve yumurtalar olduğunda da bunları temiz sepetin içinden ayıklamak zorundayız” dedi.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Kocaeli’de bir toplantıya katıldı. Konuşmasına Gazze ile başlayan Bakan Bolat, “Bugün başlayan Gazze’deki ateşkes kararının inşallah devamlı olmasını umuyoruz. Türkiye Cumhuriyeti hükümeti olarak başta Cumhurbaşkanımız önderliğinde çok ciddi mücadeleyle bu ateşkes ve rehine çalışmaları yapıldı. İsrail’in 48 gün boyunca masum sivillere ve yerleşim yerlerine savaş kültürü ve insanlık suçunu aşan bir şekilde yaptığı katliam dolayısıyla en şiddetli şekilde kınıyoruz. Uluslararası ceza mahkemesinde de en kısa sürede sorumluların yargılanması için gayret ediyoruz. Oradaki masum kardeşlerimize Rabbimize sabırlar diliyoruz. Şehit olanlara da Allah’tan rahmet diliyoruz” dedi.

“KOCAELİ SANAYİNİN SEMBOLÜ”

Kocaeli’nin sanayi şehri olduğunu söyleyen Bakan Bolat, “Kocaeli sanayinin sembolü bir şehrimiz. Eğer Türkiye’deki 81 vilayetimizin yarısı Kocaeli kadar üretim ve sanayileşme noktasında gelişmiş olsaydı bugün bizim milli gelirimiz gerçekten kişi başına 20 milyon doları çok rahat aşardı. İnşallah onu da başaracağız. Türkiye bu anlamda hakikaten 20 yılda çok büyük başarı kaydetti. Kocaeli 55 binden fazla kişiye istihdam sağlıyor ve stratejik üretim tesisleri olan bir şehrimiz. Otomotiv, kimya, elektrik-elektronik, makine ve metal sanayinde Türkiye üretimiyle, milli gelirine, Türkiye sanayine damga vuran bir şehir” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.