Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit ve tağşiş yapılan gıdalar listesini güncelledi. Listedeki bazı sucuk firmaları dikkat çekti.
Halk sağlığını tehdit eden ve mevzuata aykırı ürünlerin üretimi konusunda denetimlerini sıkı tutan Tarım ve Orman Bakanlığı, son güncellemesiyle dikkatleri üzerine çekti. Bakanlık, “Taklit veya Tağşiş Yapılan Gıdalar” listesine yeni firmalar ekledi ve bu kez sucuk üreticilerine de yer verildi.
Sucukta sakatat ve kanatlı eti kullanımı
Son eklenen güncellemelerle, sucuk üreticilerinin içeriğinde sakatat ve kanatlı eti kullanarak üretim yaptıkları tespit edilen 6 firma ifşa edildi. Bakanlık, bu firmaların ismini kamuoyuna açıklayarak, gıda güvenliği konusunda duyarlı bir tutum sergileyerek halk sağlığını korumaya yönelik adımlar attığını belirtti.
81 İl genelinde yapılan sıkı kontroller
Tarım ve Orman Bakanlığı, 81 ilde kapsamlı denetimler gerçekleştirerek mevzuata aykırı üretim yapan gıda firmalarını tespit etti. Bakanlık, bu denetimlerin sonuçlarını şeffaf bir şekilde açıklayarak, halk sağlığını tehdit eden gıdaların yayılmasını engellemeyi hedefliyor.
Bakanlık, gıda güvenliği için denetimlerini artırdı
Bakanlık, gıda güvenliğini sağlamak adına denetimlerini sadece belirli aralıklarla yapmamaktadır. Aksine, sektördeki firmaların üretim süreçlerini sürekli olarak izlemekte ve gerekli durumlarda yasal yaptırımlar uygulamaktadır. Sucuk üreticilerinin taklit ve tağşiş ürünlerle piyasaya sunduğu gıdalara karşı gösterilen bu kararlı tutum, vatandaşların daha sağlıklı gıdalara ulaşabilmesi adına önemli bir adım olarak görülüyor.
Bakanlığın internet sitesinde yayınlandı
Tarım ve Orman Bakanlığı, şüpheli ürünlerin ve mevzuata aykırı firmaların isimlerini içeren güncel listeyi internet sitesinde yayınladı. Vatandaşlar bu listeye kolayca erişerek, tüketimlerini sağlıklı ve güvenilir ürünlerden yana kullanabilirler.
KANATLI ETİ KULLANILMIŞ
Firmaların ‘dana sucuk’ etiketi altında kanatlı eti kullanılan ürünleri piyasaya soktuğu tespit edilirken, listeye giren firmalar şu şekilde:
KISMETOĞLU BEYTİ ET VE ET ÜRÜNLERİ-BEYTULLAH YEŞİLÇAYIR tarafından üretilen HAYAL markasının sucuklarında kanatlı eti tespit edildi.
SELCAN ET VE ET ÜRÜNLERİ HAYVANCILIK GIDA SANAYİ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ tarafından üretilen YİĞİT BEY markasının sucuklarında kanatlı eti bulundu.
AFYON SUCUKLARI KARADUT ŞERBETİ STANDI-MUSTAFA ŞEYHBALOĞLU tarafından üretilen sucuklarda kanatlı eti tespit edildi.
PEYNİR DÜNYASI SUCUKLARI markasının sucuklarında kanatlı eti bulundu.
SALİH SUCUKLARI ET VE ET ÜRÜNLERİ GIDA HAYVANCILIK SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ tarafından üretilen SALİH ET ÜRÜNLERİ markasının sucuklarında mekanik ayrılmış kanatlı eti tespit edildi.
ERTÜRK ET VE ET ÜRÜNLERİ GIDA VE GIDA KATKI MADDELERİ SANAYİ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ tarafından üretilen BAŞOĞUL markasının sucuklarında mekanik ayrılmış kanatlı eti tespiti bulundu.