Bize sucuk diye domuz eti yedirmişler!

Tarım ve Orman Bakanlığı, bazı işletmelerin kebap ve sucuklarda domuz eti kullandığını açıkladı.

Bize sucuk diye domuz eti yedirmişler!
Yayınlama: 14.01.2020
A+
A-

Tarım ve Orman Bakanlığı 2020 yılına ait ilk tağşiş listesini yayınladı. Gazlı içecekten, bala, çaydan zeytin yağına, çikolatadan ete kadar birçok üründe tağşiş ortaya çıktı. Bazı restoranlarda kebaplarda domuz eti tespit edildi.

Bakanlığın yayınladığı listesinde laboratuvar sonucuyla taklit veya tağşiş yapıldığı kesinleşen gıdaları üreten/ithal eden; kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde bozulmuş, değiştirilmiş gıdaları üreten ve/veya satan firmanın adı, ürün adı, markası, parti ve/veya seri numarasını içeren bilgiler kamuoyunun bilgisine sunuldu. 

229 firmaya ait 386 parti üründe taklit ve tağşiş yapıldığı tespit edildi.

2012 yılından bu yana 1443 firmaya ilişkin 3202 parti üründe taklit ve tağşiş yapıldığı da belirtildi.

Tağşiş ne demek?

Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit, tağşiş veya ilaç etken maddesi tespit edilen toplam 229 firmaya ait 386 parti ürünü kamuoyuyla paylaştı. 

Bu gelişmenin ardından ‘Tağşiş nedir?’ ve ‘Tağşiş ne demek?’ gibi soruların yanıtı internette araştırılıyor. Peki, tağşiş nedir? Tağşiş ne demek?

Gıda maddelerinin ve gıda ile temasta bulunan madde ve malzemelerin, mevzuata veya izin verilen özelliklerine aykırı olarak üretilmesi “Tağşiş” olarak tanımlanıyor. Kelimenin anlamı TDK’da ise şöyle yer alıyor; “Bir şeyin içine başka bir madde karıştırma, katıştırma.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.