Bu gıdaları evinize sokmayın!

Bu gıdaları evinize sokmayın!
Yayınlama: 02.03.2024
A+
A-

Bazı besinlerin kanserin gıdası olabileceğini hemen hemen biliyoruz. “Peki, tüketildiği andan itibaren kanser hücresini büyüten o besinler neler?” Doktorların evinizin içine dahi koymayın dediği o besinlerin listesi işte sizlerle…

Kanser, %30 genetik faktörlerle bağlı olarak, %70 çevresel faktörler nedeniyle ortaya çıkıyor. Yüzde 70 çevresel faktörler arasında ise bazı besinler yer alıyor. Uzmanlar, bazı besinlerin, kanserin büyümesine neden olan nitelikte olduğuna dikkat çekerek, kanser hücrelerinin büyümesinin engellemek için uzak durulması gereken o besin listesini açıkladı.

Uzmanlar uyardı!

Uzmanlar, kanserin yüzde 30 genetik faktörlerle bağlı olarak, yüzde 70 çevresel faktörler nedeniyle ortaya çıktığına dikkat çekerek, Yüzde 70 çevresel faktörler arasında yer alan bazı besinler ile ilgili uyardı. Çevresel faktörler nedeniyle ortaya çıkan hastalıkta en önemli unsur ise beslenme olduğu bilgisi verildi.

Uzmanlar, sağlıksız besin tüketiminin vücutta uyuyan kanser hücrelerinin uyanmasına ve aynı zamanda da büyümesine neden olabileceğine dikkat çekerek, kanser hücrelerinin büyümesinin engellemek için uzak durulması gereken o besin listesini açıkladı. Uzmanların evinize bile sokmayın asla tüketmeyin diye uyardığı o besin listesi şu şekilde;

· Bulyon

· Noodle

· Cips

· Sosis

· Süt tozu

· Tatlandırıcı

· Hazır çorba

· Margarin

Kanser nedir?

Hücrelerin anormal ve kontrolsüz bir şekilde büyümesi yol açan vücut dokusunu tahrip ederek, hastalığa neden olan kanser bazen iyi huylu olarak meydana gelirken, bazen de kötü huylu olarak kendini gösterebiliyor.

İyi huylu kanserde kanserli hücreler çok nadir bir şekilde yayılım gösterebilir. Bu kanser türünün genellikle herhangi bir tehlikeye neden olmaz, fakat kötü huylu olarak nitelendirilen kanser hücreleri büyüyüp gelişmesi ve aynı zamanda da diğer organlara yayılarak meydana gelmekte. Uzmanlar bu durumu metastaz olarak adlandırmaktadır.

Kanser oluşumu, genetik, çevresel faktör, kötü beslenme, hareket azlığı, stres gibi faktörlerin nedenlerden dolayı ortaya çıkmaktadır.

Kanser tedavisi için kemoterapi, radyoterapi ve ilaç tedavisi kullanılmaktadır. Bu hastalıkta dikkat edilmesi gereken en önemli husus ise erken teşhisidir.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.