Çalışan tüm emeklilere 5000 TL ikramiye!

Çalışan tüm emeklilere 5000 TL ikramiye!
Yayınlama: 20.12.2023
A+
A-

SGK ödeme rehberini açıkladı: SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı mensubu tüm emekliler alacak
Çalışan emeklilere 5000 TL ikramiye ödeme tarihleri son dakika gelişmeleri ile gündemdeki yerini koruyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı sonrası çalışan emekliler ikramiye kapsamına alınırken ‘5 bin TL emekli ikramiyesi ne zaman yatacak?’ sorusu merak ediliyor. Emekli ikramiyeleri, maaşın alındığı banka hesaplarına yatırılıyor. Geri sayım sürerken Emekli Sandığı, SSK ve Bağ-Kur emeklileri ikramiye ödeme takvimi araştırmalarına hız kazandırdı. İşte 2023 çalışan emeklilere 5000 TL ikramiye ödeme tarihlerine ilişkin merak edilenler..

Çalışan emeklilere ikramiye ödemesiyle SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı ile dul yetimler dahil bütün hak sahipleri 5000 TL Cumhuriyet ikramiyesi ödemesi almış olacak. Ek emekli ikramiyesi düzenlemesi için milyonların gözü kulağı Meclis’te torba yasa görüşmelerinde. Çalışan emekliye 5000 tl ikramiye ne zaman verilecek? İşte detaylar…

ÇALIŞAN EMEKLİYE İKRAMİYE DÜZENLEMESİ TORBA YASADA

Ek emekli ikramiyesi düzenlemesi için kanun teklifi TBMM Plan Bütçe Komisyonu’ndan geçti. Çalışan emekliye ikramiye kanun teklifi 86 maddelik torba yasaya eklendi.

Ekonomiye ilişkin düzenlemeleri öngören 86 maddelik torba teklifin çalışmaları Meclis Genel kurulunda devam ediyor. Teklife göre çalışan emekliler de 5 bin liralık ödemeden faydalanacak. 3 bölüm halinde görüşülen düzenlemenin 43 maddesi kabul edildi.

EMEKLİ İKRAMİYESİ KANUN TEKLİFİ NE ZAMAN MECLİS’TEN GEÇECEK?

Genel Kurul’da torba yasanın ilk 43 maddesi kabul edildi. Ancak, bütçe görüşmeleri dolayısıyla torba kanun teklifi görüşmelerine ara verildi. TBMM’de bütçe görüşmelerinin 25 Aralık’a kadar sona ermesi ve toplam 86 maddeden oluşan torba yasa teklifinin kalan maddelerinin ise 26-29 Aralık tarihlerinde görüşülmesi bekleniyor.

KANUN TEKLİFİ YASALAŞINCA SGK HAREKETE GEÇECEK

86 maddelik torba yasa ile beraber emekli ikramiyesi düzenlemesi 2023 yılı içerisinde Meclis Genel Kurulu’nda oylanacak ve yasalaşacak. Son olarak Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yürürlüğe girecek ve SGK, SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı olmak üzere ödemeler için uygulamaya geçecek.

ÇALIŞAN EMEKLİLERE İKRAMİYE NE ZAMAN YATACAK?

SGK ÖDEME REHBERİ FORMÜL 1: Bir yandan emekli ikramiyesi düzenlemesi için Meclis süreci devam ederken bir yandan da Bakan Işıkhan’ın SGK’ya verdiği talimatla hummalı çalışma başladı. Düzenleme Meclis’ten geçip Resmi Gazete’de yayımlanır yayımlanmaz SGK harekete geçecek.

Meclis çalışma takvimi dikkate alındığında çalışan emekliye ikramiye düzenlemesi 2023 yılı içerisinde yasalaşacak. Düzenlemenin yıl sonuna doğru Meclis’ten geçmesi durumunda ödemelerin 15 Ocak 2024’ten önceki hafta yapılması bekleniyor.

SGK ÖDEME REHBERİ FORMÜL 2:

Meclis süreci ve ödeme takvimindeki sıkışıklık nedeniyle ödemelerin 15 Ocak 2024’ten önce yapılamaması durumunda çalışan emekliye ikramiye emekli maaşları ile beraber yatacak.

Buna göre; SSK’lı çalışan emekliler 17-26 Ocak 2024 tarihleri arasında 5000 TL emekli ikramiyesi alacak.

4A SSK EMEKLİ MAAŞLARI ÖDEME TARİHLERİ

Tahsis numarası son rakamı 9 olanlar ayın 17’sinde

Tahsis numarası son rakamı 7 olanlar ayın 18’inde

Tahsis numarası son rakamı 5 olanlar ayın 19’unda

Tahsis numarası son rakamı 3 olanlar ayın 20’sinde

Tahsis numarası son rakamı 1 olanlar ayın 21’sinde

Tahsis numarası son rakamı 8 olanlar ayın 22’sinde

Tahsis numarası son rakamı 6 olanlar ayın 23’ünde

Tahsis numarası son rakamı 4 olanlar ayın 24’ünde

Tahsis numarası son rakamı 2 olanlar ayın 25’inde

Tahsis numarası son rakamı 0 olanlar ayın 26’sında

4B BAĞ-KUR EMEKLİ MAAŞI ÖDEME TARİHLERİ

Bağ-Kur’lu çalışan emekliler 25-28 Ocak 2024 tarihleri arasında 5000 TL emekli ikramiyesi alacak.

Tahsis numarası son rakamı 9,7 ve 5 olanlar ayın 25’inde

Tahsis numarası son rakamı 3, 1 olanlar ayın 26’sınde

Tahsis numarası son rakamı 8, 6 ve 4 olanlar ayın 27’sinde

Tahsis numarası son rakamı 2 ve 0 olanlar her ayın 28’inde

HERHANGİ BİR İŞLEME GEREK YOK, BANKAYA OTOMATİK YATACAK

Emekli ikramiyesi vatandaşların maaş aldıkları banka hesaplarına otomatik olarak yatırılıyor. Bunun için bir başvuru ya da belgeye ihtiyaç duyulmuyor.

DUL VE YETİMLER DE EMEKLİ İKRAMİYESİ ALACAK

İkramiye ödemeleri vefat eden sigortalıların eş ve çocuklarına da yapılıyor. Burada ödemeler hisse oranında gerçekleştiriliyor. Söz konusu 5 bin liralık ikramiyeden yararlanamamış olan dul ve yetimler için de ödeme gerçekleştirilmesi bekleniyor.

Yüzde 75 hissesi olanlar 3750 TL,

Yüzde 50 hissesi olanlar 2500 TL,

Yüzde 25 hissesi olanlar 1250 TL ikramiye ödemesi alıyor

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.