Doğalgaz fatura desteği başvuruları başladı

Doğalgaz fatura desteği başvuruları başladı
Yayınlama: 09.12.2023
A+
A-

Doğalgaz fatura desteği başvuruları kısa süre önce başladı. Kışın gelmesiyle başlayan bu destek, özellikle de dar gelirli aileleri sevindirecek. Başvuruya son 25 gün kalmasıyla ilgili kişilerin şimdiden başvurmaları önem arz ediyor. İşte doğalgaz fatura desteğiyle ilgili detaylar…

Ekonomik olarak zor durumda olan ailelere yönelik maddi destek başvuruları devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan gelen bilgilere göre, doğalgaz tarife desteği başvuruları için son tarih 31 Aralık 2023 olarak belirlendi.

Doğalgaz faturası desteği başvuruları nereden yapılır?

Doğalgaz fatura desteği için bazı adımları takip ederek e-devlet sisteminden başvuru yapabilirsiniz. Önce e-devlet sistemine giriş yaparak ardından “Sosyal Yardım” başlığı altında bulunan “Elektrik, Su ve Doğalgaz Desteği” sekmesine tıklamanız gerekiyor. Başvuru formunda, T.C. kimlik numaranız, iletişim bilgileriniz, ev adresiniz, aylık geliriniz gibi bilgiler girilmelidir.

Doğalgaz faturası desteği miktarı ne kadar?

Doğalgaz masrafı destek miktarı, konutlarda yaşayan kişi sayısına ve ikamet edilen bölgeye bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. 2023 yılında uygulanan doğal gaz fiyatlarına yönelik subvansiyon miktarları hakkında detaylar aşağıda verilmiştir:

Tek kişilik hane için 1100 TL

2 kişilik hane için 1300 TL

3 kişilik hane için 1500 TL

4 kişilik hane için 1700 TL

5 kişilik hane için 1900 TL

Doğal gaz faturası desteği için gerekli belgeler nelerdir?

Doğal gaz faturası desteği için gerekli belgeler arasında T.C. kimlik kartı, ikametgah belgesi ve doğal gaz aboneliği sözleşmesi vardır. Bu destekten yararlanmak isteyen kişilerin gerekli belgeleri hazırlamaları önemlidir.

Doğalgaz faturası yardımlarına nasıl başvurulur?

Doğalgaz faturası desteğine e-devlet üzerinden başvurulacak. Bunun için önce e-devlet sistemine giriş yaparak ‘Sosyal Yardım’ başlığı altındaki “Elektrik, Su ve Doğal Gaz Yardımları” sekmesine tıklamalısınız. Bu sekmeden bir sayfa açılacak ve sayfadaki başvuru formunu doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurmanız gerekecek. Başvuru formunu doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurduğunuzdan eminseniz ‘Uygula’ butonuna tıklayın. Başvurular bu şekilde alınmış olacaktır ve sonucunu e-devlet üzerinden takip edebilirsiniz.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.