Dolandırıcılar yeni yöntem buldu! Çekilişlere dikkat

Dolandırıcılar yeni yöntem buldu! Çekilişlere dikkat
Yayınlama: 05.10.2023
Düzenleme: 05.10.2023 19:49
A+
A-

Sosyal medyanın günümüzde popüler olmasıyla birlikte dolandırıcılar da bu mecralara yöneldi. Kimi zaman hediye kazanmak için başvurmuş olduğumuz çekilişler aslında dolandırıcıların tuzağı!

Yaşanan olayda, sosyal medyada üzerinden çekiliş düzenleyen sözde firma, hediye İphone 14 duyurusu yaptı. Çekiliş şartı olarak ise çekilişe katılanlardan mesaj kutusu üzerinden ”katıldım” yazmalarının yeterli olduğu duyurusunu yaptı.

İnstagram kullanıcısı Serpil Portakal hediye kazanma kriterlerine uyun hareket ettikten bir kaç gün sonra firmadan 1Phone 14 telefon kazandığına dair mesaj aldı. Ardından mesajda belirtildiği gibi firmanın internet sitesinden çekilişi doğrulattı ve müşteri temsilciyle konuşmaya başladı.

SİGORTA VE KARGO ÖDEMESİ 398 TL

Müşteri temsilisi, hediye telefon kazanan Serpil Portakal’a; ”Teknoloji Markt sponsorluğunda 1 Adet İPhone 14 Pro Max cihaz kazandınız. Sistem üzerinde kontrol ettiğimde ihalemize sponsor olan ekip cihaz faturanızı karşılıyor. Cihazın tarafınıza ulaşması için 398 TL sigorta ve kargo ücreti ödemesi mevcuttur. İşlemlerinizin aktif olması için transfer tutarını tamamladıktan sonra Fatura kesilmesi adına tüm bilgileriniz sizden talep edilecektir ve adınıza fatura kesilir efendim. Kargo transfer tutarı sonrası genel bilgileriniz üzerine faturanız kesildiğinde size işlem bilgisi aktarılacaktır.” yanıtını veriyor.

15 DAKİKA İÇİNDE ÖDEME YAPIN!

Sonrasında ”Cihazın sigorta ve kargo ödemesini yapmak ve cihazı almak istiyorum”, ”Cihaz çekilişinin başkasına devredilmesini talep ediyorum” şeklinde iki seçenek sunulan Serpil Portakal, cihazı almak istediğine dair seçeneği seçtiğinde ise karşısında firmanın gönderdiği bir İBAN numarası ve şu açıklama çıkıyor; ”İşleminizi daha hızlı bir şekilde yapabilmem için İşlem sonrasında dekontunu atınız efendim. Açiklama kısmına Ad ve soyad yazmanız yeterli olacaktır Ödeme işlemini 15 dakika içerisinde yapmadığınız sürece tekrar iletişime geçerek işleminizin aktif olup olmadığını tekrar kontrol ettirmeniz gerekiyor. Anlayışınız ve ilginiz için teşekkür ederiz.”

Serpil Portakal yaşadığı bu olay karşısında sosyal medyadan takiplerini bu dolandırıcılık olayına karşı uyardığı için firma yetkilisi tarafından tehdit edildiğini iddia etti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.