Dr. Sedat Yardımcı ‘Takviye gıda tüm hastalıkları önler’

Kartal Gönüllüleri Derneği’nin düzenlediği seminerde konuşan Dr. sedat Yardımcı, hastalıkların başlıca nedeninin su kaybı olduğunu belirtti.

Dr. Sedat Yardımcı ‘Takviye gıda tüm hastalıkları önler’
Yayınlama: 19.10.2022
A+
A-

Kartal Gönüllüleri Derneği ‘Neden takviye gıda almalıyız’ konulu seminer düzenledi.

Seminere konuşmacı olarak davet edilen Dr. Sedat Yardımcı, insan vücudunun susuz kalması nedeniyle başta kanser ve kalp hastalıkları olmak üzere bir çok hastalık tehlikesiyle karşı karşıya kalabileceğini belirtti.

Başkan Nevhiz Küçükkahveci, Kartal halkının yararına olan etkinlikleri düzenlemeye devam edeceklerini belirtti..

Kartal Gönüllüleri’nin düzenlediği seminere Kartal Belediyesi İklim ve Çevre Müdürü Deniz Karacan, CHP Kartal İlçesi Kadın Kolları Başkanı Birgül Karababa, CHP ilçe yöneticileri, STK başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı..

Dr. Sedat Yardımcı, takviye gıdaların bir çok hastalığı önleyebileceğini belirterek şu açıklamaları yaptı:

“İnsan sağlığının başlıca düşmanı vücudumuzun susuz kalmasıdır. Bu nedenle doğru su içme yöntemlerini geliştirmeliyiz. Çay ve kahve türü içecekler, vücudumuzdaki gerekli suyu idrar yolulya dışarı atacağı için, beyin, kalp ve böbrek hastalıklarına yol açar. 

Kalp sağlığının bir diğer düşmanı da stresdir. Stresi şöyle aşabiliriz, kendimize yeni stresler yaratarak. Mesela yeni bir dil öğrenmek, bir kursa gitmek, yeni meşgaleler bulmak gibi..

İnsan sağlığının bosxzulmaması için mutlaka takviye gıdalar almalıyız. Örneğin vücudumuzun C vitaminine  ihtiyacı vardır. Eskiden bir portakaldan alınan C vitamini, artık maalesef 10 portakaldan ancak alınabiliniyor. 10 tane portakal yiyemiyeceğimize göre takviye gıda olarak C vitamini içeren ürünler alabiliriz. Demir, çinko eksikliğimizi de takviye ürünlerle giderebiliriz.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.