Dünya coronavirus ile savaşıyor! Son durum ne?

Corona virüsü dünya genelinde yaklaşık 130 bin kişiye bulaştı. Türkiye’de de ikinci vaka görüldü..

Dünya coronavirus ile savaşıyor! Son durum ne?
Yayınlama: 13.03.2020
A+
A-

Corona virüsü ile ilgili flaş son dakika gelişmeler gelmeye devam ederken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Türkiye’de ikinci vakanın göründüğünü açıkladı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında corona virüsü toplantısı gerçekleşti. Toplantının ardından alınan kararlar çerçevesinde, ilk, orta ve liselerde okulların 16 Mart’tan itibaren bir hafta tatile gireceği bildirildi. Üniversiteler 3 hafta tatil edildi. Spor müsabakalarının da nisan sonuna kadar seyircisiz oynanması kararlaştırıldı. 

Öte yandan dünyadan gelen güncel haberler ile, corona virüsü vaka sayısının 127.749 bin kişiye ulaştığı bildirildi, virüsten kurtulanların sayısı ise 68 bini aşarken, hayatını kaybedenlerin sayısı da 4 bini aştı.

Ronaldo’nun Corona Virüsü şüphesiyle karantinaya alınması ve ünlü aktör Tom Hanks ve Rita Wilson corona virüsü’ne yakalanması da dikkat çeken gelişmeler arasında yer aldı. 

İŞTE DÜNYADAKİ SON BİLANÇO:

Coronavirus ne zaman son bulacak?

Çin’in corona virüs uzmanı ve 2003 yılında SARS salgınını ilk keşfeden bilim insanı olan Zhong Nanshan salgının dünya genelinde haziran ayında sona ereceğini açıkladı.

Zhong Nanshan, Çin’deki vakaların çoğunun asemptomatik (normalden az belirtinin olduğu veya hiç semptoma sahip olmayan) hastalar olduğunu belirtti.

Zhong Nanshan, iyileşen hastalar arasında yeniden enfeksiyona yakalanma oranının da hızla düştüğünü ifade etti.

DSÖ Başkanı: Corona virüs kontrol edilebilir bir pandemidir 

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, “Covid-19 ‘kontrol edilebilir bir pandemidir” ifadelerini kullandı.

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus önemli açıklamalarda bulundu.DSÖ Başkanı Ghebreyesus Cenevre’de diplomatlara yaptığı açıklamada, “Eğer ülkeler virüsle mücade için önlem alırsa COVID-19 ‘kontrol edilebilir’ bir pandemidir. Ancak bazı ülkelerin bu tehdide kontrol altına almak için gereken düzeyde yaklaşmaması bizi derinden endişelendiriyor” ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.