Edip Çakıcı’dan ‘Öncelik Yaya’ uyarısı

Edip Çakıcı’dan ‘Öncelik Yaya’ uyarısı
Yayınlama: 09.05.2024
Düzenleme: 09.05.2024 18:47
A+
A-

Kartal İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından 4-10 Mayıs Trafik Haftası kapsamında ‘Öncelik Yayanın’ etkinliği düzenlendi.

Etkinliğe katılan Kartal Kaymakamı Edip Çakıcı, durdurulan araç sürücülerine trafik kuralları hakkında bilgilendirme yapıp uyarılarda bulundu ve trafik polisleri sürücülere geçiş hakkının yayada olduğunu belirten broşürler dağıttı. Etkinliğe Kartal Emniyet Müdürü Sinan Dallı da eşlik etti..

KAYMAKAM EDİP ÇAKICI’DAN EMNİYET KEMERİ UYARISI

Kaymakam Edip Çakıcı saha sonra araç sürücüleriyle sohbet etti. Bir minibüs şoförüne emniyet kemeri takıp takmadığını soran ancak olumsuz yanıt alan Edip Çakıcı, ” Emniyet kemeri takmakta fayda var kendi can güvenliğiniz açısından. Yaya geçitlerine dikkat ediyoruz, ışık olmayan yerlerde öncelik yayalarımızın. Bugün için ceza kesmiyoruz ama kemere dikkat lütfen ” dedi. Kaymakam Çakıcı, çocuklaru bir aileyle de sohbet ederek, arabada neden oto koltuğu bulundurmadıklarını sordu.

‘Güvenliği nasıl sağlıyorsunuz?’ diye soran Kaymakam Edip Çakıcı, “Dikkatli sürüyoruz” yanıtını aldı. Çakıcı bunun üzerine “Sadece sizin dikkatli olmanız yetmiyor. Karşı tarafın da dikkatli olması gerekiyor evladımızın güvenliğine dikkat etmemiz gerekiyor ” sözleriyle aileye uyarılarda bulundu.

Yayalarla da sohbet eden Edip Çakıcı, ” Araçlar yaya geçidinden geçişlere izin vermiyor” diyen bir vatandaşa ” Bu, sürücülerimizin hassasiyetiyle alakalı. Biz de gerekli denetmlerle bu hassasiyeti sağlamaya çalışacağız ” diyerek denetimlerin süreceğini belirtti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.