Emekliye 10 bin lira ikramiye verilecek!

Emekliye 10 bin lira ikramiye verilecek!
Yayınlama: 30.01.2024
A+
A-

Milyonlarca emeklinin kök maaş kuralıyla ilgili sorunlar yaşadığı bir dönemde, en düşük emekli maaşı 10 bin liraya yükseldi. Emekliler, Temmuz ayında kök maaş durumundan kaynaklı yeni bir zam alıp alamayacaklarını tartışırken ortaya kulislerde konuşulanlar emekliyi bir kez daha heyecanlandırdı. İşte detaylar…

SSK ve Bağ-Kur emeklileri için önemli bir adım atıldı. Zamlar, memur emeklilerinin artış oranıyla eşit hale getirildi.

Meclis tarafından kabul edilen düzenleme ile 2024’ün ilk 6 aylık maaş zammı yüzde 49,25’e çıkarıldı. Ayrıca, en düşük emekli maaşı 10 bin lira ile sınırlandırıldı.

Enflasyonun hızla yükselmesi sebebiyle maaşlarını eriyen milyonlarca emekli, umutlarını Ramazan ve Kurban Bayramı’nda alacakları ikramiyelere bağladı.

EYT düzenlemesinin Meclis’ten geçmesiyle birlikte Türkiye’deki emekli sayısı 16 milyonun üzerine çıkarken, son zamlarla birlikte emeklilerin 2024 yılındaki toplam artış oranı yüzde 49.25 olarak belirlendi.

Zam sonrasında milyonlarca emekli, umutlarını Ramazan ve Kurban Bayramı’nda alacakları ikramiyelere çevirirken yerel seçimlerin varlığı da farklı öngörüleri doğuruyor.

Yerel seçimlerin 31 Mart’ta gerçekleşecek olması sebebiyle, hükümetin bayramlarda emeklilere ‘zamlı’ ikramiye vermesi bekleniyor.

Kulislerde konuşulan bilgilere göre, bu yıl için iki ayrı ödemeyle toplamda 10 bin TL ikramiye ödeneceği söyleniyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.