Emrah Serbes tutuklandı

Emrah Serbes, bir baba-kızın yaşamını yitirdiği trafik kazasını kendisinin yaptığını belirterek itirafta bulundu.

Emrah Serbes tutuklandı
Yayınlama: 28.09.2017
A+
A-

Behzat Ç.’nin senaristi yazar Emrah Serbes, 22 Eylül tarihinde Aydın-İzmir otoyolunda meydana gelen ve bir baba-kızın yaşamını yitirdiği trafik kazasını kendisinin yaptığını belirterek itirafta bulundu. Serbest, itiraf mektubunda, “Kendimi kaybettim ve bu şok nedeniyle olay anında kazayı üstlenemedim. Kazayı yanımda oturan arkadaşım Kenan Doğru üstlendi. Şu an suçsuz olduğu halde cezaevinde yatmaktadır” diye yazdı.

TUTUKLANDI
Torbalı Cumhuriyet Başsavcılığı’na teslim olan Emrah Serbes, önce savcıya ifade verdi. Serbes ardından, tutuklanması talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Hakim karşısına çıkan Emrah Serbes tutuklandı.

TWITTER’DAN AÇIKLADI
Kazadan 6 gün sonra kazayla ilgili olarak Emrah Serbes, twitter hesabından bir açıklama yaparak, kaza sırasında aracı kendisinin kullandığını itiraf etti. Serbes, twitter hesabından şu açıklamayı yaptı:

Ünlü yazar Emrah Serbes, sosyal medyada paylaştığı itiraf mektubunda şunları yazdı.

“O KAZANIN SORUMLUSU BENİM”
“22.09.2017 tarihinde İzmir – Aydın otobanında meydana gelen kazanın sorumlusu benim. Bu kazada aynı aileden bir baba-kız hayatını kaybetti, anne ise yoğun bakımda. Ölen genç kız, bir çocuk, 16 yaşında. Hiçbir şey bir genç kızın hayatından daha değerli değildir.

“ÇARPIŞMANIN ÖNÜNE GEÇEMEDİM”
Bir rampanın ardından birden önümüze çıkan araca çarpmamak için elimden gelen bütün çabayı sarf ettim. Kaygan zemin nedeniyle yavaşlayamadığımdan direksiyonu bariyerlere kırdım. Ama çarpışmanın önüne geçemedim. Bariyerleri aşarak üç-dört takla attık ve sonunda demir tellere takılarak durduk. Açılan hava yastıkları ve aracın güvenlik sistemi nedeniyle kazayı hafif sıyrıklarla atlattık. Kaza esnasında yanımda oturan arkadaşım Kenan Doğu ile birlikte aracın sun roof’undan çıktık ve diğer aracın yanına gittik.

“OLAY ANINDA KAZAYI ÜSTLENEMEDİM”
Araçtakilerin nabızlarına baktım anne hâlâ hayattaydı. 112’yi aradık ama ambulans olay yerine çok geç geldi. Araçtan fırlayıp yolun kenarında yatan genç kızı görünce kendimi kaybettim ve bu şok nedeniyle olay anında kazayı üstlenemedim.

“ARKADAŞIM SUÇSUZ CEZAEVİNDE YATMAKTADIR”
Kazayı oturan arkadaşım Kenan Doğru üstlendi. Şu an suçsuz olduğu halde cezaevinde yatmaktadır. Kenan’ı Beşiktaş tribününden tanırım, senelerce birbirimizi kolladık. Bu hadise nedeniyle hiç kimseye bir şey söylemeden sonuna kadar cezaevinde benim için yatabilecek bir insandır.

“SAVCILIĞA GELDİM, TESLİM OLUYORUM”
Ama oradan günler geçtikçe bu vicdanı sorumluluğu kaldıramayacağımı anladım. Savcılığa geldim ve kendim teslim oluyorum. Hayatını kaybedenleri geri getirmeyecek olsa da cezam neyse çekmeye hazırım. Hayatını kaybedenlerin yakınlarından özür dilerim.
Keşke bu kazada ben ölseydim. Hayatı boyunca haktan, hukuktan, adaletten bahsetmiş biri olarak bundan sonra doğan her gün benim için bir azap olacak.
Suçun cezasından kaçabilirsin ama vicdanının azabından kaçamazsın.”

AİLE TEŞEKKÜR ETTİ
Emrah Serbes’in itirafından sonra kazada ölenlerin ailesi teşekkür etti.

Emrah Serbes’in yaptığı kazayı üstlenen Kenan Doğru’nun avukatından açıklama geldi
Emrah Serbes’in 2 kişinin ölümüne, bir kişinin de yaralanmasına neden olduğu kazayı üstlenen Kenan Doğru’nun avukatı olan Devrim Alparslan açıklama yaptı.
Sözcü’nün haberine göre, Beşiktaş Çarşı grubunun avukatı Devrim Alparslan, Emrah Serbes’in şu anda İzmir’de olduğunu, bugün ya da en geç yarın savcılığa teslim olacağını söyledi. Kendilerinin pazartesi günü Kenan Doğru’nun kaldığı Buca Cezaevi’ne gideceklerini söyleyen Alparslan, şu açıklamayı yaptı:
“Emrah o an şoka girmiş, hatta hastaneye götürmüşler. Yaklaşık yarım saat kadar bilinci yerinde değilmiş. Kenan da ona işlerinde yardım ediyordu. Onun verdiği refleksle sanırım sorumluluğu üstlendi. Emrah’ın teslim olmasının ardından Kenan’ı bırakacaklarını düşünüyoruz. Kazalarda ruhsat sahibinin de sorumluluğu olduğu için Emrah’a yine tazminat ödeteceklerdi. Savcılık, olayla ilgili aracın gişelerden geçerken kim tarafından kullanıldığına dair görüntüleri de isteyecekti. Bu durum ortaya çıkacaktı. Emrah, Kenan’ın yanına kendi avukatını göndermişti. Ben de Çarşı’nın avukatıyım.”

EMRAH SERBES KİMDİR?
Emrah Serbes, 27 Ocak 1981 tarihinde Yalova’da dünyaya geldi. Eğitim hayatını Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Tiyatro Tarihi ve Teorisi Anabilim Dalı Bölümü’nden mezun olarak tamamlayan Serbes, bazı gazetelerde ve dergilerde yazarlık ve söyleşiler yaptı. Yazarın ilk öykü kitabı olan “Erken Kaybedenler”, 2009’un Haziran ayında satışa sunuldu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.