Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zafer Bayramı’nın 104. yılında Anıtkabir’i ziyaret etti, Atatürk’ün mozolesine çelenk bıraktı ve Özel Defter’e dikkat çeken mesajlar yazdı.
YENİ BİR GAZETE – 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 104’üncü yıl dönümü dolayısıyla Ankara’da düzenlenen resmi törenlerin ilk adresi Anıtkabir oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki devlet erkanı, Aslanlı Yol’dan yürüyerek Atatürk’ün mozolesine geldi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk’ün mozolesine ay yıldız motifli çelenk bıraktı. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.
Törenin ardından Erdoğan ve protokolde yer alan devlet erkanı, Misak-ı Milli Kulesi’ne geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan burada Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı.
Atatürk’ün huzurunda Netanyahu’ya mesaj
Erdoğan’ın Özel Defter’e yazdığı mesajda kullandığı ifadeler dikkat çekti. İsrail’in Suriye’ye yönelik saldırıları ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Türkiye’yi hedef alan açıklamaları sonrasında kaleme alınan mesajda Erdoğan, isim vermeden Netanyahu’ya da mesaj gönderdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin geçmişte olduğu gibi bugün de ülkeyi ve bölgeyi hedef alan planlara izin vermeyeceğini vurguladı.
Erdoğan mesajında, “Bundan 104 yıl önce olduğu gibi bugün de ülkemizi ve coğrafyamızı hedef alan menfur planlara müsaade etmiyor, milletimizin istiklal ve istikbaline kararlılıkla sahip çıkıyoruz” ifadelerini kullandı.
“Büyük Zafer’i gururla kutluyoruz”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anıtkabir Özel Defteri’ndeki mesajına Büyük Zafer’in 104’üncü yıl dönümünü kutlayarak başladı.
Erdoğan, Milli Mücadele’nin dönüm noktalarından biri olan Büyük Zafer’de emeği geçen başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin mensupları ve kahraman Türk ordusunun neferlerini şükranla andı.
Türkiye Cumhuriyeti’nin şehit ve gazilerin mukaddes emaneti olduğunu belirten Erdoğan, bu mirası kardeşlik ve dayanışma ruhuyla her alanda güçlendirmeye devam edeceklerini ifade etti.
“İstiklal ve istikbalimize sahip çıkıyoruz”
Erdoğan, mesajının devamında Türkiye’nin bağımsızlığına ve geleceğine yönelik tehditlere karşı kararlı bir duruş sergilendiğini belirtti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk’e hitaben kaleme aldığı mesajı “Bundan 104 yıl önce olduğu gibi bugün de ülkemizi ve coğrafyamızı hedef alan menfur planlara müsaade etmiyor, milletimizin istiklal ve istikbaline kararlılıkla sahip çıkıyoruz” sözleriyle sürdürdü.
Erdoğan mesajını “Ruhun şad olsun” ifadeleriyle tamamladı.
Zafer Bayramı 104. yılında kutlanıyor
30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 104’üncü yıl dönümü Türkiye genelinde düzenlenen tören ve etkinliklerle kutlanıyor. Ankara’daki resmi programın ilk durağı Anıtkabir olurken, devlet erkanı Atatürk’ün huzurunda Büyük Zafer’in yıl dönümünü andı.