Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde gün boyu aralıklarla etkisini gösteren şiddetli sağanak yağışın ardından deniz açıklarında meydana gelen dev hortum kıyı sakinlerine korku dolu anlar yaşattı.
YENİ BİR GAZETE – Karadeniz bölgesinde etkili olan olumsuz hava şartları, Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde de hayatı olumsuz etkiledi. Gün içinde aniden bastıran ve aralıklarla devam eden kuvvetli sağanak yağış, kent merkezinde ve yüksek kesimlerde hareketli saatlerin yaşanmasına neden oldu. Yağışın şiddetini artırdığı anlarda, Ereğli sahiline yakın noktalarda gökyüzü ile deniz birleşti. Kıyıdan uzak bir mesafede aniden beliren dev hortum, açık deniz üzerinde dakikalarca dönmeye devam ederek paniğe yol açtı.
Vatandaşlar o anları kayıt altına aldı
Sahil şeridinde ve evlerinin pencerelerinde dışarıyı izleyen çok sayıda vatandaş, deniz üzerinde yükselen bu nadir doğa olayını büyük bir şaşkınlıkla takip etti. Karaya doğru ilerleme ihtimali nedeniyle kısa süreli endişe yaratan devasa hortum, çevredekiler tarafından cep telefonu kameralarıyla anbean görüntülendi. Sosyal medyada da geniş yankı uyandıran görüntülerde, hortumun deniz suyunu gökyüzüne doğru çektiği anlar net bir şekilde kaydedildi.
Hortum kıyıya ulaşmadan etkisini kaybetti
Bölgede heyecanlı dakikaların yaşanmasına neden olan doğa olayı, neyse ki herhangi bir can veya mal kaybına yol açmadı. Deniz üzerinde bir süre daha kendi ekseni etrafında dönerek ilerleyen hortum, kıyı şeridine ve yerleşim yerlerine ulaşmadan açıklarda gücünü kaybetti. Yaklaşık birkaç dakika boyunca net bir şekilde izlenebilen doğa olayı, havanın sakinleşmesiyle birlikte tamamen gözden kayboldu. Yetkililer, olumsuz hava koşullarına karşı vatandaşları tedbirli olmaları konusunda uyardı.