Ersun Yanal 4 ismin biletini kesti

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, takımdan gönderilecek ilk 4 ismi belirledi.

Ersun Yanal 4 ismin biletini kesti
Yayınlama: 09.10.2019
A+
A-

Süper Lig’in 7. haftasında kendi evinde Antalyaspor karşısında 1-0’lık şok bir mağlubiyet alan Fenerbahçe’de sıcak gelişmeler yaşanıyor. Ara transfer dönemi ve sezon sonu için çalışmalarını hızlandıran sarı-lacivertlil takım, yaz transfer döneminde olduğu gibi kadrosunda radikal değişiklikler yapmaya hazırlanıyor. Bu doğrultuda kararını veren teknik direktör Ersun Yanal, takımdan gönderilecek ilk 4 ismi belirledi. 

 Yeni sezona bomba gibi bir giriş yapan ancak ligin son iki haftasında hayal kırıklığı yaşayan Fenerbahçe’de flaş gelişmeler yaşanıyor.

Antalyaspor’dan aldığı 1-0’lık mağlubiyetle Kadıköy’deki 15 maçlık yenilmezlik serisi sona eren Fenerbahçe’de hedefteki isim teknik direktör Ersun Yanal oldu.

“MERKEZİ BİR TÜRLÜ GEÇEMEDİK”

Tecrübeli teknik adam, maç sonu yaptığı açıklamada “Merkezi çok iyi kapatan bir takımla oynadık, bunu daha önce de biliyorduk. Bunun çözümünde, kanattan iyi organizasyon yapmamız gerekiyordu, biliyorsunuz ki iki oyuncumuz sakat.

Sol bekin de oyunu hızlandırması açısından oyuna katılması gerekiyordu. Rakibe üstün olsak da, merkezi bir türlü geçemedik. Her türlü organizasyonu da değerlendirdik” dedi.

“HAK ETTİĞİMİZ BİR MAĞLUBİYET”

Futbolcuların üzgün olduğunu vurgulayan teknik adam, “Oyuncularımızın duyarlılığını çok iyi anlıyorum, çok üzüldüler. İçeride mağlubiyete tepkililer. Yapılacak en önemli şey, bu takıma inanıp, güvenip, devam etmektir. Eksik oyuncularımız geldiğinde, kanat oyuncularının daha becerili, orijinal oyuncularla oynadığımızda daha kolay olacaktır.

Fenerbahçe girdiği pozisyonlardan faydalanacak. Bugün başımıza gelen kaza değil, rakibimizin direnciyle birleşince, hak ettiğimiz bir mağlubiyeti almış oluruz, bunu söyleyebilirim” ifadelerini kullandı.

 “TARAFTARIMIZ BİZE İNANMAYA DEVAM ETSİN”

Taraftarlara mesaj yollayan Yanal, “6 haftada taraftarımızın bizi desteklediği bir süreç yaşadık. Eksiklerimiz vardı. Ortaya koyulan ofansif istatistikler Fenerbahçe taraftarının istediği doğrultudaydı. İnanmaya devam etsinler, bizim vazgeçme niyetimiz yok. Kısa süre içinde daha tempolu, daha yüksek tempo ile oynayan bir takım olacak. oyuncularımız birkaç hafta içinde gelecek ve bu takımın ligin ipini göğüsleyeceğini düşünüyorum” diye konuştu.

Ersun Yanal, kurmaylarıyla yaptığı maç değerlendirmesinde ise şunları söyledi:

“Rakibimiz kendi sahasında çok iyi kapandı. Biz bu savunmayı ancak çizgiye inerek açabilirdik. Antalyaspor’un dengesini bozabilmek için bu gerekliydi.Ancak Victor Moses, Garry Rodrigues ve Hasan Ali Kaldırım gibi kanat özelliği olan üç oyuncumuzdan yoksun mücadele ettik.Dirar da sol bekte olduğu için kanatlarda gerekli etkiyi gösteremedi. Sakatlıklardan kaynaklanan eksikleri en çok bu karşılaşmada hissettik.”

Öte yandan teknik direktör Ersun Yanal, teknik heyet ile gerçekleştirdiği toplantıda takımdan ayrılacak isimleri belirledi.

SADIK ÇİFTPINAR OCAKTA GİDİYOR

Fenerbahçe, geçtiğimiz sezon ara transfer döneminde kadrosuna kattığı Sadık Çiftpınar ile yollarını ayırmaya hazırlanıyor.

Geçtiğimiz sezon düzenli olarak forma şansı bulan 26 yaşındaki stoper, hazırlık maçlarında etkisiz bir performans sergilemiş, Zanka ve Rami transferlerinin ardından ise yedek kulübesine mahkum olmuştu.

Ersun Yanal’ın Adil Rami’nin formsuzluğuna rağmen stoper bölgesinde orta saha oyuncusu olan Jailson’u tercih etmesi ise Sadık’ın kadroda düşünülmediği yorumlarına yol açmıştı.

Sadık’ın kendisine kulüp aramaya başladığı ve devre arasında takımdan ayrılacağı öğrenildi.

 MEHMET EKİCİ KULÜP ARIYOR

Teknik direktör Ersun Yanal’ın kadroda düşünmediği isimlerden biri de Mehmet Ekici…

Sarı-lacivertliler, adı transfer döneminin son günlerinde Maccabi Tel Aviv ile anılan 29 yaşındaki futbolcunun adını geçtiğimiz haftalarda TFF’ye bildirilen 28 kişilik listede yer vermemişti.

Yönetimin, takımla birlikte antrenmanlara çıkmaya devam eden Ekici için ara transfer döneminde gelecek teklifleri değerlendireceği ve en kötü ihtimalle sezon sonunda yollarını ayıracağı öğrenildi.

Sarı-lacivertli takımda forma şansı bulma ihtimali kalmayan tecrübeli orta sahanın kendisine kulüp aramaya başladığı öğrenildi.

ISLA’YA VEDA 

Fenerbahçe’de takımdan ayrılması kesin gözüyle bakılan isimlerden biri de Mauricio Isla…

Özellikle Antalyaspor maçında gösterdiği kötü performansla sarı-lacivertli taraftarları çileden çıkaran Şilili futbolcunun sezon sonunda bitecek sözleşmesi uzatılmayacak ve oyuncuyla vedalaşılacak.

ZAJC’A GELEN TEKLİFLER DEĞERLENDİRİLECEK

Sarı lacivertliler, yaz transfer döneminde de satmaya çalıştığı Miha Zajc’ı ara transfer döneminde elinden çıkarmaya çalışacak.

Teknik direktör Ersun Yanal’ın kadroda düşünmediği Sloven orta saha oyuncusu, Antalyaspor maçının ikinci 45 maçında oyuna girmiş ve gösterdiği etkisiz performansla taraftarların tepkisini çekmişti.

Zajc’tan gelecek parayı transfer için harcayacak olan Fenerbahçe’nin ara transfer döneminde sol bek takviyesi bekleniyor. Yaz transfer döneminde de ayrılacağı konuşulan 25 yaşındaki futbolcunun adı Real Betis, Leicester City, Genoa, Parma ve Sampdoria gibi takımlarla geçmişti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.