Evlenecek olanlara faizsiz kredi verilecek mi?

Evlenecek olanlara faizsiz kredi verilecek mi?
Yayınlama: 23.02.2024
Düzenleme: 23.02.2024 09:33
A+
A-

Faizsiz evlilik kredisi başvuruları 15 Şubat’ta başladı. Aile ve gençlik fonu kurulmasının ardından evlilik kredisi düzenlenmesine yeni bir haber geldi. İşte haberin detayları..

adaylar faizsiz kredi haberinin gerçek olup olmadığını merak ediyordu. Bu haber artık aile ve gençlik fonu kapsamında doğrulandı. Peki evlilik faizi başvurusu nasıl yapılacak ve şartları ne olacak? İşte haberin detayları..

Evlilik kredisi ne kadar?

Aile ve gençlik fonu değerlendirmesine alınan yeni evlenecek adaylar için evlilik kredisi projesine imza atıldı. Peki evlilik kredisi almak için şartlar neler ve başvuru nasıl yapılıyor? Evlenecek gençlerin desteklenme projesi adı altında gerçekleşecek olan ve yeni evlenecek adaylara faizsiz kredi verilecek. 150.000 TL’lik evlilik kredisini 48 ay vade ile iki yıl geri ödemesiz olarak verilmesi doğrultusunda planlar yapıldı. Faizsiz kredi desteğinin yanında evlilik öncesi ve sonrasında danışmanlık hizmetleri sağlanması da bakanlık tarafından belirlendi. Maddi açıdan yeni evlenecek kişilere destek verme projesi üzerinde çalışmalar devam ediyor. İki yıl geri ödemesiz olacak bu proje kapsamında başvurular şartlara göre değerlendirmeye alınacak. Peki bu faizsiz kredi başvurusu şartlarında neler var?

Faizsiz evlilik kredisine nasıl başvuru yapılır ve şartları neler?

Evlenecek kişilerin 150 bin tllik faizsiz kredi çekme fırsatında birçok şart var. Öncelikle Türkiye Vatandaşı olmak, depremden etkilenen iller haricinde taşınmaz sahibi olmamak, çiftlerin son altı aylık gelir toplam ortalaması fonun belirttiği düzeyde olması, resmi nikah tarihine en az iki ay veya en fazla altı ay kalmış olması, bakanlığın sunacağı evlilik öncesi ve sonrası eğitim- danışmanlık hizmetinden yararlanmayı taahhüt etmek, devletin güvenliğine karşı herhangi bir suç işlememiş olmak ve 18-29 yaş aralığında olma şartı vardır. Bu şartlara uyum sağlayan evlenme adayları aile ve Sosyal hizmetler bakanlığının internet sitesi adresinden veya e-Devlet üzerinden başvuru yapma imkanına sahip olabilecek. Şartları sağlamayan evlenmeye adaylarının başvuruları kabul edilmeyecek. 15 Şubattan itibaren e-Devlet üzerinden veya aile ve sosyal hizmetler bakanlığı web sitesi üzerinden başvurular açılacaktır.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.