EYT’de son durum nedir EYT 2020’de çıkacak mı?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) 2020 yılında meclisten gelecek olan mutlu haberi bekliyor…

EYT’de son durum nedir EYT 2020’de çıkacak mı?
Yayınlama: 16.01.2020
A+
A-

EYT son dakika bugün haberleri arama motorunda yoğun olarak araştırılıyor. Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) 2020 yılında meclisten gelecek olan mutlu haberi bekliyor. TBMM Genel Kurulu , bu hafta 3 gün çalışacak.Salı , Çarşamba ve Perşembe günleri yapılacak genel kurul görüşmelerinde , sırada bekleyen maddelerin görüşülmesi bekleniyor. 2020 EYT’de son durum nedir, çıkacak mı? sorusunun yanıtı haberimizde..

EYT son dakika bugün haberleri vatandaşlar tarafından arama motorunda yoğun olarak araştırılıyor. EYT,  af, nafaka, 3600 ek gösterge yasası milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiriyor. Geçtiğimiz yıl EYT ile ilgili birçok yeni açıklama yapıldı. En son bu yıl Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, emeklilikte yaşa takılanlar ve 3600 ek gösterge ile ilgili açıklamalarda bulundu. EYT son dakika bugün haberleri sizlerle..

 

ZEHRA ZÜMRÜT SELÇUK: “REFORMU GERİYE DÖNDÜRMEK AKTÜERYAL DENGENİN BOZULMASI DEMEK”

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, emeklilikte yaşa takılanlar ve 3600 ek gösterge ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Emeklilikte yaşa takılanların yaş ortalamasının 43-47 olduğunu söyleyen Selçuk, “Bunların yüzde 80-90’ı da çalışmaya devam ediyor. Biliyorsunuz, emekliliği hak etmenin üç şartı var: yaş, prim ödeme gün sayısı ve sigortalılık süresi. Dolayısıyla, emeklilikte yaşa takılanlar dediğimizde, yaştan dolayı emeklilik hakkını kazanamayanlar var. Konuyu etraflıca inceledik ve birden fazla alternatif üzerinden çalışıp maliyetleri çıkardık. Yüksek maliyetinin yanı sıra sosyal güvenlik reformundan bir geri dönüşü ifade ettiği için ilke olarak da karşıyız. Reformu geriye döndürmek aktüeryal dengenin bozulması demek” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.