Facebook ve Instagram için reklamsız abonelik yolda

Facebook ve Instagram, Avrupa ülkelerinde aylık belirli bir ücret karşılığında reklamsız abonelik katmanı sunmaya başlıyor.

Facebook ve Instagram için reklamsız abonelik yolda
Yayınlama: 30.10.2023
A+
A-

Facebook ve Instagram, Avrupa ülkelerinde aylık belirli bir ücret karşılığında reklamsız abonelik seçeneği sunmaya başlıyor.

Abonelik katmanı AB, Avrupa Ekonomik Topluluğu (AET) ve İsviçre’de Kasım ayından itibaren sunulacak.

Bu yenilikle, kullanıcıları bulundukları ülkelere göre ayda 9,99 euro veya 12,99 euro ödeyerek Meta’nın sahip olduğu platformları reklamsız kullanabilecekler.

Ocak ayında Meta, Avrupa Birliği’nin (AB) reklamlarla ilgili veri kanunlarını ihlal ettiği gerekçesiyle 390 milyon euro cezaya çarptırılmıştı.

Şirketin Avrupa merkez ofisinin bulunduğu İrlanda’da Veri Koruma Komisyonu, o dönemde şirketin, kullanıcılarına verilerinin nasıl kullanıldığını kabul etmeleri veya platformlarından ayrılmaları gerektiğini söyleyerek “rıza dayatması” yapamayacağına hükmetmişti.

Üyelik katmanı başlangıçta sadece 18 yaşından büyüklere açılacak. Şirket, bu sırada AB yasalarına uygun bir şekilde gençlere reklam göstermenin yollarını arayacağını belirtiyor.

Bugün konuyla ilgili bir yazılı açıklama yapan Meta, yeni abonelik katmanının, gelir yaratmaktan ziyade AB’deki endişeleri giderme amacı taşıdığını belirtti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.