Fırsatçılar yine iş başında 800 liralık kiralar 4 bine çıktı

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 2 büyük depremin ardından deprem bölgesindeki vatandaşlar Elazığ’a akın etti.

Fırsatçılar yine iş başında 800 liralık kiralar 4 bine çıktı
Yayınlama: 13.02.2023
A+
A-

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 2 büyük depremin ardından deprem bölgesindeki vatandaşlar Elazığ’a akın etti. Vatandaşların özellikle TOKİ konutlarını tercih etmesinin ardında yine devreye giren fırsatçılar 800 lira olan kira fiyatlarını 4 bine kadar çıkardı.

Kahramanmaraş merkezi meydana gelen depremde 10 ilde binlerce konut yıkılırken yine 10 binlercesi zarar gördü. Asrın felaketinde yine binlerce insan hayatını kaybetti ve yaralandı. Yaşanan felaketin ardından Özellikle Malatya, Kahramanmaraş ve Hatay’dan depremzedeler, Elazığ’a akın etti.

Güvenirliği nedeni ile depremzedeler özellikle devlet tarafından yapılan TOKİ’leri tercih etti. Fakat yine fırsatçılar devreye girdi. İl genelinde kiralar artarken bu TOKİ’lerde daha fazla gözlemlendi. Zamanında deprem yaşayan ve hak sahibi olarak TOKİ’den daire alarak yeniden ev sahibi olan vatandaşlar, zamanın 800 liraya veremediği daireyi 4 bin liraya kiraya vermeye başladı.

​Yapılan insafsızca artışlar vatandaşların büyük tepkisini çekti. Bunun yanı sıra Elazığ Valiliği konuyla ilgili çalışma başlattı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.