Gökhan Yüksel Habertürk TV’de Kartal’ı anlattı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Habertürk Tv’nin canlı yayınına katılarak Kartal Kitap Fuarı’yla ilgili açıklamalar yaptı

Gökhan Yüksel Habertürk TV’de Kartal’ı anlattı
Yayınlama: 09.06.2022
A+
A-

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Habertürk Tv’nin canlı yayınına katılarak Kartal Kitap Fuarı ve ilçenin gelişimiyle ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

Gökhan Yüksel, Habertürk Televizyonu’nda Esra Toptaş ve Kadir Kaymakçı’nın sunduğu “Gün Başlıyor” programına konuk oldu.

Başkan Gökhan Yüksel, Kartal’da yarın başlayacak olan 2. Kitap Fuarı’yla ilgili çarpıcı bilgiler verirken tüm İstanbulluları kitap fuarına davet etti.

Türkiye’nin en genç ikinci belediye başkanı olduğunu vurgulayan Gökhan Yüksel şunları söyledi:

“Öğrencilik hayatımda her yıl TÜYAP’ta düzenlenen kitap fuarına giderdim. Bu yol, İstanbul’un diğer yakasında yaşayanlar için oldukça uzun ve meşakkatli bir yolculuktan geçiyordu. Geçen sene arkadaşlarımızla düşünüp “Neden bu yakada da bir kitap fuarı olmasın’ dedik ve ilk fuarımızı yaptık. Bu yılki kitap fuarımıza 90 tane yayınevi ve Türkiye’nin birbirinden kıymetli çok sayıda yazarı katılacak. İmza günleri, söyleşiler gece de aynı alanda konserler düzenleyeceğiz. 10 gün sürecek olan bu fuarımıza İstanbul ve yakın illerde yaşayan tüm kitapseverleri davet ediyoruz.”

Kartal’ın sorunlarından da bahseden Gökhan Yüksel, bütçeden belediyelere daha fazla pay ayrılması gerektiğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kartal’a başkan olduğumuzda önce ilçenin kanayan yarası olan alt yapı sorununa eğildik. İstanbul Büyükşehir Belediyemizle ortak hareket ederek ilçemizin alt yapısını yenileyerek her yağmurda yaşanan ‘sel basma’ olayının önüne geçtik. Ayrıca yağmur suları ile atık su kanallarını ayrıştırarak Marmar Denizi’nin kirlenmesinin önüne geçtik. İnşallah tüm mahallelerimizde atık su ve yağmur suyu kanallarını değiştireceğiz. Malum Kartal çok eskibir ilçe, bizden 5 ayrı ilçe daha doğdu. Kentsel dönüşümle ilçeyi yeniden imar etmek istiyoruz. Ancak bu konuda finans sıkıntısı yaşanıyor. Belediyelere 36 ay vadeyle kredi veriliyor. Kredi miktarının ve vade süresinin uzaması halinde yerel yönetimler olarak bir çok sorunun üstesinden geliriz. Belediyeler, devletin halka açılan ilk kapısı. Bunun için bizlere biraz daha yetki verilmesi gerekiyor.”

Başkan Gökhan Yüksel, sunucu Kadir Kaymakçı’nın bir sorusu üzerinde ilçede çok sayıda park yaparak yeşil alanları büyüttüklerini ve Kartal’ın en çok kreşe sahip olan ilçe olduğunu vurguladı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.