Gökhan Yüksel ‘Yanan bölgeyi yeniden yeşillendireceğiz’

Kartal Aydos ormanlarında çıkan yangında yaklaşık 1.6 hektarlık orman alanı zarar gördü.

Gökhan Yüksel ‘Yanan bölgeyi yeniden yeşillendireceğiz’
Yayınlama: 06.08.2020
A+
A-

Kartal’da ormanlık alanda çıkan yangın, Kartal Belediyesi ekiplerinin de desteği ile söndürüldü. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, yanan alanı en kısa zamanda yeniden ağaçlandıracaklarını belirtti.

Aydos’ta dün öğlen saatlerinde çıkan ve yaklaşık 1.6 hektar ormanlık alanın zarar gördüğü yangının söndürme çalışmalarına Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Adem Uçar ve Kartal Belediyesi Meclis Üyesi Mehmet Beşir Aslanargun katıldı.

Sıcak havanın da etkisiyle hızla yayılan yangına müdahale etmek için yangın söndürme helikopteri ile birlikte çok sayıda itfaiye ekibi ve Kartal Belediyesi personeli görev aldı. 

Havadan ve karadan yapılan çalışmalarla yaklaşık 1 saatte kontrol altına alınan yangın ile ilgili 1 kişinin gözaltına alındığı ve geniş çaplı soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, yangın sonrası sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

“Aydos’ta itfaiye ekiplerimizin müdahalesi ile kontrol altına alınan yangında ilk tespitlerimize göre maalesef 1.6 hektar yeşil alanımız zarar gördü. Soğutma çalışmalarının devam ettiği bu üzücü hadisede zarar gören alanlarda yeşillendirme çalışmalarını en kısa sürede planlayacağız.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.