Güney Kore’de bin 600’den fazla doktor grevde!

Güney Kore’de bin 600’den fazla doktor grevde!
Yayınlama: 20.02.2024
A+
A-

Güney Kore’de bin 600’den fazla doktorun grev kararı vermesi nedeni ile hastane randevuları ve ameliyatlar ertelendi. Güney Kore Sağlık Bakanlığı, 13 bin stajyer ve asistan doktorun 6 bin 400’ünün istifa ettiğini duyurdu.

Güney Kore’de hükümetin tıp öğrencilerinin sayısını arttırmaya yönelik kararını protesto eden bin 600’den fazla doktorun greve gitmesiyle sağlık sektöründe aksaklıklar yaşanmaya başladı. Asistan ve stajyer doktorların bugün greve başladığı ülkede ameliyatlar ve randevular ertelendi.

Güney Kore Sağlık Bakanlığı, ülkenin önde gelen hastanelerinden 13 bin stajyer ve asistan doktorun 6 bin 400’ünün istifa ettiğini ve bin 630’unun da dün itibariyle hastaneden ayrıldığını duyurdu.

Güney Kore Sağlık Bakanı İkinci Yardımcısı Park Min-soo bugün yaptığı açıklamada, hükümetin doktorlara işlerine dönmeleri çağrısında bulunduğunu ifade ederek, “Doktorların ameliyatların iptal edilmesine ve tıbbi hizmetlerde aksamalar yaşanmasına neden olan toplu eylemlerinden derin endişe ve üzüntü duyuyorum” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.