İrfan Can Kahveci tarihe geçti

Medipol Başakşehir’in yıldızı İrfan Can Kahveci, Leipzig karşısında hat-trick yaptı.

İrfan Can Kahveci tarihe geçti
Yayınlama: 03.12.2020
A+
A-

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Medipol Başakşehir’in, RB Leipzig’e 4-3 kaybettiği maçta hat-trick yapan İrfan Can Kahveci, bunu başaran dördüncü Türk futbolcu oldu.

UEFA Şampiyonlar Ligi H Grubu beşinci hafta maçında Başakşehir, evinde Alman ekibi RB Leipzig’e 4-3 mağlup oldu. Bu müsabakada turuncu-lacivertlilerin gollerini atan başarılı futbolcu İrfan Can Kahveci, adını Türk futbol tarihine yazdırdı. İrfan, Arda Turan, Tuncay Şanlı ve Burak Yılmaz’dan sonra Şampiyonlar Ligi’nde bir maçta Türk takımları lehine 3 gol atan dördüncü oyuncu olmayı başardı.

İlk yarının uzatma dakikalarında Edin Visca’nın kullandığı köşe vuruşunda, yerden gelen topa düzgün şekilde vuran ve topu köşeden ağlarla buluşturan İrfan Can skoru 2-1’e getirdi. Dakikalar 72’yi gösterdiğinde sağ kanatta topla buluşan 25 yaşındaki futbolcu, içeriye doğru kat ettikten sonra sol ayağıyla uzak köşeye harika bir vuruşla yeniden ağları sarstı ve durumu 3-2 yaptı.

Mücadelenin 85. dakikasında ise, kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen milli futbolcunun vuruşunda, top önce üst direğe ardından ağlara giderken skor 3-3’e geldi ve Başakşehir’in müthiş geri dönüşünün altına imzasını attı. Ancak 90+2’de Sörloth’un attığı golle RB Leipzig karşılaşmayı 4-3 kazanırken İrfan Can Kahveci’nin çabası sonuçsuz kaldı.

HAT-TRICK YAPIP İLK KEZ YENİLEN TÜRK

Şampiyonlar Ligi’nde hat-trick yapan dördüncü Türk futbolcu olan İrfan Can Kahveci, bu istatistiği yakalayıp mağlup olan ilk isim oldu. 2014’te Manchester United’ı Kadıköy’de 3-0 yenen Fenerbahçe’nin tüm gollerini Tuncay Şanlı atmıştı. 2012’de ise Cluj deplasmanından 3-1 galip ayrılan Galatasaray’ı Burak Yılmaz sırtlamıştı.

Şimdilerde Galatasaray’ın formasını giyen Arda Turan da, Barcelona’da oynadığı dönemde Borussia M’gladbach’ı 4-0 yendikleri maçta 3 gol atmıştı.

Öte yandan İrfan Can Kahveci, Şampiyonlar Ligi tarihinde hat-trick yaptığı maçtan mağlup ayrılan üçüncü oyuncu oldu.

Nisan 2003 – Cristiano Ronaldo

Ekim 2010 – Gareth Bale

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.