İşte en iyi 10 kış tatili rotası! Türkiye’de var

İşte en iyi 10 kış tatili rotası! Türkiye’de var
Yayınlama: 19.01.2024
A+
A-

Bir seyahat firmasının açıkladığı rapora göre, İngiliz turistlerin kış aylarında en çok tercih ettikleri yerler belli oldu. 10 şehirlik listede Türkiye’den de iki rota yer aldı.

Türkiye’nin tatil başkenti Antalya, turistlerin çok sık gittiği İspanya’daki Tenerife adasını geride bıraktı.

Bir seyahat firması, yıllık kış tatili raporunu açıkladı. Buna göre, uçuş rotalarındaki artış ve yeni her şey dahil oteller, giderek daha fazla İngiliz’in Antalya’ya seyahat etmesini sağladı ve bu da Akdeniz kentini Tenerife’den daha popüler hale getirdi.

Kanarya Adası onlarca yıldır zirvede yer alıyordu ancak son rapor, Antalya’ya yapılan seyahatlerin yıllık bazda %33 arttığını gösteriyor. Seyahat firmasına göre bu kış sezonunda tatilcilerin %11,9’u Antalya’ya seyahat etti.

Türkiye listeden iki şehir sokmayı başardı. Antalya dışında Muğla’nın ilçesi Dalaman da bu sene en çok seyahat edilen ilk 10 şehir arasında yer aldı.

Peki listede başka hangi rotalar yer alıyor?

EN ÇOK TERCİH EDİLEN 10 KIŞ ROTASI

1. Antalya, Türkiye

2. Tenerife, İspanya

3. Lanzarote, İspanya

4. Costa Blanca, İspanya

5. Hurgada, Mısır

6. Mayorka, İspanya

7. Costa del Sol, İspanya

8. Şarm El Şeyh, Mısır

9. Fuerteventura, İspanya

10. Dalaman, Türkiye

Antalya, yıl boyunca güneşli olması, döviz kuruyla bakıldığında ucuz olan tatil köyleri, muhteşem plajları ve tarihi antik kentleri sayesinde gezginlerin ilgisini çekiyor. Tenerife, bu sezon oraya giden veya gitmeyi planlayan turistlerin %11,7’siyle ikinci en popüler destinasyon olurken, diğer bir İspanyol Kanarya Adası olan Lanzarote de %8 ile üçüncü sırada yer aldı.

Yeni verilere göre Türkiye’de tatil yapanların sayısı bir önceki yıla göre yüzde 36 artarken, Mısır’a kış tatili için gidenlerin sayısı da geçen yıla göre yüzde 84 arttı. Kanarya Adaları’na seyahat eden tatilcilerin sayısı da %15 artış gösterdi ancak bu yeni destinasyonların pazar payı kazanmasıyla toplam yüzde payı %8 düştü.

TÜRKİYE’NİN SIRRI NE?

Türkiye sadece zengin tarihi, lezzetli yemekleri ve güzel doğal manzarasıyla giderek artan sayıda turistin ilgisini çeken bir ülke değil, döviz kuru sebebiyle aynı zamanda emekli olmak için de harika bir yer olarak görülüyor.

İnsanların yurt dışında ev satın almasına yardımcı olan Property Guides’a göre, Türkiye’de emekli olmanın maliyeti ayda 16.100 TL (422 £).

Birleşik Krallık’ta aynı hayatı yaşamak için ayda 63 bin TL (1.652 £) harcamanız gerekiyor. ​

Türkiye’nin en pahalı şehri olan İstanbul’da 100 metrekarelik bir mülkün fiyatı en az 2 milyon TL (54 bin £) civarında. Türkiye’deki suç oranları, 100.000 kişi başına yalnızca 214 hırsızlık kaydıyla en düşük oranlardan biri.

Türkiye ayrıca Covid-19 pandemisinin getirdiği seyahat kısıtlamalarının sona ermesinden bu yana ziyaretçi sayısında büyük artış gördü ve geçen yıl İngiltere’den 2,5 milyon kişi ülkeye geldi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.