Kartal Belediyesi ve Kızılay’dan örnek proje

Kartal Belediyesi, Kızılay Kan Merkezi işbirliği ile düzenlediği kan bağışı kampanyasına bir yenisini daha ekledi.

Kartal Belediyesi ve Kızılay’dan örnek proje
Yayınlama: 14.02.2018
A+
A-

 Kampanyaya Kartal Belediyesi personeli ve vatandaşlar yine yoğun hassasiyet ve ilgi gösterdi. Kartal Belediyesi yeni hizmet binasının girişine park edilen Kan Bağışı otobüsünde gün boyunca kan bağışları alındı. Kartal Belediyesi Sağlık Müdürlüğü çalışanlarının yanı sıra Kızılay Derneği yetkililerinin de kan bağışında bulunmak isteyen vatandaşlara yardımcı olduğu kampanya, gün boyunca devam etti.

 

Kış aylarında azalan kan bankası stoklarını arttırmak amacıyla Kızılay’ın Kartal Belediyesi ile birlikte gerçekleştirdiği Kan Bağışı Kampanyası, Kartal Belediyesi yeni hizmet binası önünde gerçekleştirildi. Kartal Belediyesi çalışanlarının da katıldığı kan bağışı kampanyasında, kan verme kıstaslarına uygun olan vatandaşlardan kan bağışı kabul edildi. Kartal Belediyesi Sağlık Müdürlüğü çalışanlarının da destek verdiği kampanyada vatandaşlar form doldurduktan sonra doktor kontrolünden geçirildi ve başta tansiyon olmak üzere kan verme kriterlerine uygunlukları tespit edildi. Genel sağlık durumları kan verme kıstaslarına uyan vatandaşlar, yaklaşık yarım saat süren bir işlemin ardından kan bağışında bulundu. Kan veren vatandaşlara, dinlenmeleri gereken süre boyunca ikramda bulunuldu.

 

1 Ünite Kan 3 Can

 

Gün boyunca devam eden kan bağışı kampanyasına başvuruda bulunan tüm vatandaşlara kan bağışı konusunda gerekli kontroller yapıldı ve kan bağışı toplandı. Özellikle zor bulunan kan grupları söz konusu olduğunda, kan bağışı kampanyasından alınan kan ürünlerinin hayati değerde olduğunu belirten Kızılay yetkilileri, bağışlanan 1 ünite kanın 3 kişinin hayatını kurtardığını hatırlatarak, kan ürünleri de düşünüldüğünde, bağışı gerçekleştiren vatandaşların her seferinde birden fazla can kurtardıklarına dikkat çekti. ‘1 Kan 3 Can’ sloganıyla çalıştıklarını ve İstanbul’da her gün yüzlerce vatandaşın kan bağışına ihtiyaç duyduğunu belirten Kızılay yetkilileri, kampanyaya verdiği destekten dolayı Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’e teşekkür etti.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.