Kartal’da meme kanserine dikkat çekildi!

Kartal Gönüllüleri ve Meme Sağlığı Derneği, Meme Kanseri Haftası dolayısıyla ‘Meme Kanseri Farkındalık Semineri’ düzenledi.

Kartal’da meme kanserine dikkat çekildi!
Yayınlama: 12.10.2017
A+
A-

Soğanlık İlköğretim Okulu’nda gerçekleştirilen seminere konuşmacı olarak Meme Sağlığı Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Nilüfer Özaydın, Kartal Gönüllüleri Platform Başkanı Hülya Çimen Koyun, Soğanlık İlköğretim Okulu öğrencilerinin velileri ve vatandaşlar katıldı.
 

Meme kanserinin, dünyada her yıl 1 milyon 700 binden fazla kadını etkilediğini hatırlatan Doç. Dr. Nilüfer Özaydın, ülkemizde de durumun çok farklı olmadığını belirtti. Özaydın, “ Her 8 kadından biri; hayatının bir döneminde meme kanserine yakalanıyor. Meme kanseri, hiçbir kadının aklına bile getirmek istemediği bir sağlık sorunu. Birçok kadın da bu nedenle belirtileri gözden kaçırabiliyor. Aslında meme kanseri bazı sinyaller vererek geliyor. Bunları göz ardı etmek ise hayatı tehlikeye atmak dışında bir işe yaramıyor” diyerek katılımcıları, erken teşhis konusunda uyardı ve dikkat etmeleri gereken noktaları anlattı.

 

 

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.