Kartal’dan İdlib’e her aileye bir ev köprüsü

Kartal Kızılay Derneği, İdlib’e yardım için kampanya düzenledi.

Kartal’dan İdlib’e her aileye bir ev köprüsü
Yayınlama: 24.01.2020
A+
A-

Kartal Kızılay Derneği, İdlib’e yardım için kampanya düzenledi.

Kızılay’ın düzenlediği kampanya, Kartal Kaymakamı Abdullah Demir’in öncülüğünde kahvaltılı bir toplantıda açıklandı.

Kızılay Kartal Şuba Başkanı Hüseyin Özkul’un öncülüğünde düzenlenen tanıtım toplantısına Kartal Kaymakamı Abdullah Demir, Kartal Belediyesi Meclis Üyeleri Umut Daştan ve Haydar Göksoy, Kartal’daki STK Başkan ve temsilcileri, mahalle muhtarları, gazeteciler ve çok sayıda Kartallı vatandaş katıldı.

Hüseyin Özkul, açıllış konuşmasında şunları söyledi:

“Kartal’dan İdlib’e bir yardım kampanyası düzenliyoruz. Amacımız Türkiye’nin hemen yanıbaşında İdlib’de yaşanan insanlık dramını bir nebze de olsa azaltmak. Oradaki soydaşlarımızın, önce barınağa, sonra açilen çocuk maması, bebe bisküvisi, battaniye, giysi ve yakacağa ihtiyaçları var. İdlib’de bir ailenin bu kış şartlarında kalacağı prefabrik bir yapının maliyeti 3 bin Türk Lirası, Bir tuğla ise sadece 50 TL. Kartal’dan yapacağımız bağışlarla orada bir “Kartal Köyü” oluşturabilir, mağdur soydaşlarımızın bir bölümünü koruma altına alabiliriz. Bu nedenle ilçemizdeki tüm hayırseverlerden ve STK’lardan yardım talep ediyoruz.”

Toplantıda Kartal Kaymakamı Abdullah Demir ile İş insanı Kadem Ekşi ve Kızılay Yönetim Kurulu üyesi Ercan Tan birer konuşma yaparak hayırseverlerden destek istedi.

Kartal Elazığlılar Derneği ve Kartal Kültür Federasyonu Başkanı Ömer İçmeli, bin lira bağışta bulunarak kampanyayı başlattı..

Daha sonra söz alan çeşitli dernek ve STK Başkanları da Kızalay’ın kampanyaına destek olarak İdlib’e yardım edecekleri sözünü verdiler..

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.