Kartalspor’da neler oluyor?

Kartalspor’da kongreye sayılı günler kala bir acayip işler dönmeye başladı!

Kartalspor’da neler oluyor?
Yayınlama: 08.08.2019
A+
A-

Bir zamanların futbol markası Kartalspor’da Ali Apaydın yönetiminin kulübü Olağanüstü Genel Kurula götürme kararı sonrası yaşanan gelişmeler, “Yeni başkanı eski başkan mı belirliyor?” sorusunu gündeme getirdi. 

Haber Manşet Gazetesi’nde yer alan habere göre; Kartalspor eski başkanlarından Binali Aydın’ın Facebook sosyal paylaşım sitesinde paylaştığı bir anı sonrası gelen yorumlar ve oluşan kamuoyu tepkisi karşısında aynı zamanda Kartal Belediye Başkan Yardımcısı görevini de yürüten Ali Apaydın bir taraftar sayfasına görüntülü demeç vererek, “Kulübü yönetmek zorunda kaldım. İki genel kurul yaptım. Kimse gelip görevi istemedi. Şimdi böyle tartışma açılmasından dolayı üzüntülüyüm. Madem Kartalspor’u istiyorlar gelsinler vereyim” demişti. 

Bu açıklama üzerinden sadece birkaç saat geçmişken İş İnsanı Binali Aydın, Ali Apaydın’ın bu çağrısına yine sosyal medya hesabından “Alın Genel Kurul kararını, ben geliyorum” yanıtını vermişti. Bu çağrıya yanıtsız kalmayan Apaydın yönetimini toplayarak kulübü 24-31 Ağustos tarihlerinde Olağanüstü Genel Kurula çağırdı. Büyük olasılıkla 31 Ağustosta yapılacak genel kurul öncesinde işin perde arkasında başka pazarlıklar olduğu ortaya çıktı. 

Ali Apaydın Köksal Kır’a “aday ol” dedi! 

Binali Aydın’ın sosyal medya üzerinden genel kurul kararı alması konusundaki çağrısı sonrası hemen ertesi gün Kartalspor eski yöneticisi Köksal Kır’ı makamına çağıran Başkan Ali Apaydın’ın kendisine “Başkan adayı olacaksın. Ben seni destekleyeceğim. Üye aidatlarını ödemeyen oy kullanamayacak. Bu sebeple bizim desteğimizle başkan olacaksın” dediği, Köksal Kır’ın da bu konuyu yakın çevresine aktararak görüş alışverişinde bulunduğu öğrenildi. 

Köksal Kır “Başkan garantisi” istedi! 

Bu sırada adaylığı da kamuoyunda konuşulmaya başlanılan Köksal Kır’ın Apaydın’dan Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in de desteğini istemesini talep ettiği, bu talep üzerine Yüksel ile Apaydın’ın görüştüğü de iddia edildi. Ali Apaydın “Gökhan Yüksel’den olur aldı mı?” Geçtiğimiz Pazartesi günü yapılan Kartalspor temalı spor adamları zirvesinden hemen sonra Başkan Yüksel ve Başkan Yardımcısı Ali Apaydın’ın görüştüğü, bu görüşmeden bir gün sonra da Ali Apaydın’ın Köksal Kır’ı tekrar belediyedeki makamına çağırarak, “Başkanın desteği tamam, adayımız sensin! Yönetim Kurulu listeni hazırla” dediği yine Köksal Kır tarafından yönetim kuruluna almak için davet ettiği isimler ile paylaşıldı. 

Daha düne kadar Kartalspor’un başında kalmak zorunda olduğu için çok yıprandığını, ancak mecburen bu görevi yapmak zorunda kaldığını belirten Ali Apaydın’ın kendisinden sonra oluşacak yönetimi dizayn etme isteği kulislerde tepki ile karşılandı. 

Stadyum baskısını hafifletmek için proje mi? 

Kartalspor’un futbolcularını Tarsus maçı sonrasında ilçede bırakan, uçak biletlerini iptal eden yani daha önce küme düşerken yöneticilik yapan Köksal Kır’a, kulübe 2 lig birden düşüren başka bir başkanın görev vermeye çabalaması, “Bu takımdan ne bekleniyor? Kartalpor üzerinden oluşan stadyum baskısının hafiflemesi için takımın amatörde kalmasına yönelik bir çalışma mı yürütülüyor” sorularını da gündeme getiriyor. 

Bir soru da şu! Kartal Belediye Başkanı Sayın Gökhan Yüksel bu işin neresinde? Başkan Yardımcısının Köksal Kır’ı adaylaştırma çalışmasından haberi var mı? Var ise “kulüp yönetimlerine müdahale etmeyiz, biz tesisleşmeye katkı sunarız” sözleri ile tezat bir durum ortaya çıkmıyor mu? Kartal’da belediye eli ile 1. Lig’den, Süper Amatöre düşürüldüğü yetmezmiş gibi, bir de orada tutulmaya çalışılması konusundan fikir Sayın Belediye Başkanının düşüncesi midir? 

Altınok Öz gitti sıra Gökhan Yüksel’de mi? 

Kartalspor’da sular durulmayacak. Bu belli. Ancak suyu bulandıran da spor kamuoyu değil Ali Apaydın yönetimidir. Umarız Sayın Başkan Gökhan Yüksel daha önce Kartalspor kavgasının içine çekilen Altınok Öz gibi bu tuzağa düşmez. Kartalspor Kulübü Olağanüstü Genel Kurulu’nda aidat tuzağı ile üyeler kulübün kapısından döndürülmez.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.