Kasım ayına dikkat! İndirim ayı dert ayı olmasın

11 Kasım Bekârlar Günü ile başlayan indirim kampanyaları süreci, 24 Kasım “Efsane Cuma”, 27 Kasım “Siber Pazartesi” ve yılbaşı ile adeta alışveriş sezonuna dönüştü.

Kasım ayına dikkat! İndirim ayı dert ayı olmasın
Yayınlama: 11.11.2023
A+
A-

Kasım ayı boyunca indirim ve kampanyalardan faydalanmak isteyen yuırttaşın bu dönem çok dikkatli olması gerektiğini belirten TOBB E-ticaret Meclisi Üyesi, Ticimax E-ticaret Sistemleri Kurucu CEO’su Cenk Çiğdemli, gerçek olamayacak kadar güzel olan indirim ve kampanya tekliflerine karşı uyarıda bulundu.

Çiğdemli, “İndirim dönemlerinde siber çeteler sahte, paravan e-ticaret siteleri oluşturarak tüketicileri tuzağa çekmeye çalışıyor. Vatandaş bu özel günde internetten alışveriş yaparken dikkat etmeli. Özellikle gerçek olamayacak kadar büyük indirim vaatlerine inanılmamalı. Özel dönemler için geçici süreliğine paravan siteler açılıyor ve vatandaşlar kampanya vaatleri ile bu sitelere yönlendirilerek tuzağa düşürülüyor” dedi.

Çok çok cazip indirimlere ve kampanyalara karşı vatandaşın gözü açık olmalı diyen Çiğdemli, “Bunun yanı sıra sahte kargo takip mesajları da öne çıkan dolandırma yöntemlerinden biri. Ünlü e-ticaret sitelerini veya teslimat firmalarını taklit ederek vatandaşa mesajlar gönderiyorlar. Bu mesajlardaki bağlantılara tıklamak, kredi kartı bilgilerinin ele geçirilmesine yol açabiliyor” dedi. Sosyal mühendislik olaylarına karşı da uyarıda bulunan Çiğdemli, “Unutmayın ki yasal kurumlar kullanıcılarından asla isim ve şifre bilgilerini istemezler. Vatandaş alışveriş yaparken dikkatli olmalı ki indirim ayı dert ayına dönüşmesin” uyarısında bulundu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.