Kemal Alper Ürünker ‘Kartal deniz ilçesi ama denizle alakası yok’

Kemal Alper Ürünker ‘Kartal deniz ilçesi ama denizle alakası yok’
Yayınlama: 19.04.2024
Düzenleme: 19.04.2024 14:17
A+
A-

İstanbul’un Kartal İlçesi, tüm Türkiye’de olduğu gibi bir yerel seçimi daha geride bıraktı. Kartal’da CHP adayı ve mevcut Belediye Başkanı Gökhan Yüksel ipi açık ara göğüslerken, üçüncü sırayı ise sürpriz bir isim aldı. Zafer Partisi’nin Kartal Belediye Başkan Adayı Kemal Alper Ürünker, eski başkan İyi Parti adayı Altınok Öz’den bile daha fazla oy alarak tüm Kartal halkının dikkatini çekti.

KarşıSav Haber ve Yeni Gazete olarak tüm Kartal halkının merak ettiği Kemal Alper Ürünker’i ziyaret ederek hem yerel seçimleri, hem Kartal’ın sorunlarını hem de Zafer Partisi’nin gelecekteki hedeflerini konuştuk.

Genç başkan adayı Kemal Alper Ürünker, Sibel Boz ve İsmail Polat’ın tüm sorularına içtenlikle yanıt verirken, özellikle Kartal ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İşte tüm Kartal’ın merak ettiği Kemal Alper Ürünker ile yaptığımız o röportaj:

Soru: Sayın Kemal Alper Ürünker, Kartal’a belediye başkan adayı olmaya nasıl karar verdiniz?

Kemal Alper Ürünker: Zafer Partisi Genel Başkanı Sayın Ümit Özdağ hocamız, hiçbir ittifaka dahil olmadan yerel seçimlerde aday çıkartılması kararını verdi. Kartal’da da bu göreve şahsımı layık gördükleri için aday oldum.

Soru: Alper Bey, öncelikle bir seçim sürecini daha geride bıraktık. 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimlerinde Kartal’da en çok oy alan 3. adaysınız. Bu sonucu bekliyor muydunuz ya da daha farklı bir sonuç mu bekliyordunuz? Belki sizin için değil ama Kartal halkı için Zafer Partisi adayının üçüncü sırada yer almasına oldukça şaşırtıcı oldu.

Kemal Alper Ürünker: Zafer Partisi Genel Başkanı Sayın Prof. Dr. Ümit Özdağ, bazı yörelerde “no name” isimlerle girmeye karar verdiği için bizi önerdi. Bizim için de partimiz için de bu seçim bir ilkti. Aslına bakarsanız biz çok daha fazla bir oy kazanacağımızı düşünüyorduk. Kartal’da partimize karşı hemen hemen her yaştan ilgi vardı. Ancak seçim genellikle iki aday üzerine yoğunlaşınca haliyle halkımız bir tercih yapmak zorunda kaldı. İstediğimiz bu değildi ama yine de sıralamada üçüncü sırayı aldığımız için kendimizi kazançlı sayıyoruz.

Soru: Bizim yaptığımız araştırmalara göre size en çok gençlerden talep var. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Evet, bizi destekleyenler büyük oranda gençler. Hatta 18 yaş altından da çok fazla talep olduğunu gözlemledik, ancak onların oy hakkı olmadığı için bu sandığa yansımadı.

Soru: Zafer Partisi’nin ilk yerel seçimi demiştiniz. Peki bundan sonraki ilk seçim, tabii ki öne alınmazsa 2028 yılında yapılacak. Siz ve Zafer Partisi’nin genel seçimlerdeki hedefi nedir? Parti olarak merkez sağın liderliğini hedefliyor musunuz?

Kemal Alper Ürünker: Biz, artık memlekette sağ-sol kavramının kalmadığını düşünüyoruz. Memleketin hayrına olacak bir hareketin içinde bulunmanın peşindeyiz. Bu seçimle bir prova yapmış olduk. Şimdi oy oranımız beklediğimiz gibi çıkmadı ama meclis adaylığında aldığımız oy yüzdesi, insanların bizi ülke için bir sigorta olarak gördüğünü gösterdi. Biz aynı şekilde ülkenin sigortası olarak çalışıp partiyi daha ileri bir konuma taşımak istiyoruz. Hak ettiğimiz yerde değiliz aslında. Bazen söylemlerimiz keskin geliyor ama bu ülkede doğruları söyleyen dokuz köyden kovuluyor.

Soru: Teşkilatlarınızda bir yenilenme olacak mı?

Kemal Alper Ürünker: Yani yavaş yavaş başlıyoruz. Önce ilçelerde sonrasında ilde ve en son partimizin kurultaya gitmesiyle yenileneceğiz.

Soru: Yine seçim sonuçlarıyla ilginizi sormak istiyorum. Mesela siz başkan adayı olarak Kartal’da 8 bine yaklaşan bir oy aldınız, Partiniz ise meclis üyeliği seçiminde 11 binin üzerinde oy aldı. Zafer Partisi’nin bu çıkışını neye bağlıyorsunuz?

Kemal Alper Ürünker: Zafer Partisi, artık halkımızın tercih ettiği bir parti olmuştur. Bu bizim için bir prova seçimiydi. Asıl hedefimiz; Zafer Partisi’ni önümüzdeki seçimlerde hak ettiği yere gelmesi.

Soru: Size göre; Zafer Partisi’nin hak ettiği yer neresi?

Kemal Alper Ürünker: Zafer Partisi’nin hak ettiği yer, ülkenin yönetimine talip olmasıdır. Çünkü, Zafer Partisi çıkar için bir araya gelen insanlardan değil, sadece ülke menfaati için artık bir şeylere isyan ederek bu işe başlayan insanların kurduğu bir teşkilattır. Örneğin; ben iki sene öncesine kadar evimde çocuklarımın babasıydım. Siyasetle uzaktan yakından ilişkim yoktu. Oy vermeye gider, oyumu verir gelirdim. Yakın bulmasam da oy verdiğim bir parti vardı. Ama benim Atatürkçülüğümü de, vatanseverliğimi de temsil etmiyorlardı. Ne zamanki Ümit Başkan Zafer Partisi’ni kurdu, kuruluşu ile yol haritasını anlattı. O zaman dedim ki; Tamam, ben aradığım partiyi buldum. Artık biz de elimizi taşın altına sokalım. Bu şekilde siyasetin içine girmiş oldum. Kurt siyasetçilikmiş, oymuş buymuş, particilikmiş, hayatım boyunca bunlarla işim olmamıştır. Sadece çocuklarımın, memleketin geleceğinden duyduğum endişe beni siyasete itmiş oldu.

Soru: Neden Kartal’ı yönetmeye talip oldunuz. Mesela hangi yönlerini eksik gördünüz, neler yapmayı düşünüyordunuz? Seçim döneminde projelerinizi belki sosyal medyadan paylaştınız ama bunları Kartal halkına yeteri kadar anlatabildiniz mi?

Kemal Alper Ürünker: Şöyle söyleyeyim: Projelerimizi daha çok halkımızla yüz yüze konuşarak, dokunarak anlatmaya çalıştık. Belki o dönem imkanlarımız da kısıtlı olduğundan yerel medya ile çalışamadık. Sadece sosyal medya hesaplarımız üzerinden halkla buluşmaya çalıştık. Bunda da ne kadar başarılı olduğumuz ortada ki Kartal’da üçüncü parti olduk.

Soru: Vatandaşlara hangi projelerinizi anlattınız?

Kemal Alper Ürünker: Ben daha çok gerçekçi şeyleri konuşmaya çalıştım. Yani insanlara hayal satmak, ”Onu uçuracağız, bunu kaçıracağız” gibi vaatlerden ziyade Kartal’da yaşayan biri olarak nelerin eksik olduğunu anlatmaya çalıştık. Ben Kartal’ın 30 sene önceki halini de hatırlıyorum. Şimdiki halini de hatırlıyorum. Kartal’a gelmek için can atardık. Hafta sonu olsun da annemiz babamız bizi götürsün ya da hafta sonu gelsin arkadaşlarımızla Kartal’a inelim isterdik. Şimdi hiçbirimizin Kartal’a gelesi gelmiyor. Kartal’da esnaf bitmiş. Esnaf nefes alamıyor. Kartal’da yapılması gereken birçok şey var. En basitinden deniz ilçesiyiz ama denizle alakamız yok. Bakın, merkezde kocaman bir alan yaratıldı. Orada sadece konserler ve mitingler yapılıyor. O koskoca meydan halka hitap edecek hiçbir işe yaramıyor. Gençlerin sosyalleşeceği bir şey yok. Ulaşım problemleri var. Sokaklarımız, caddelerimiz karanlıktan geçilmiyor. Sosyal aktivite yapacağımız bir sokağımız bile yok Kartal’da.

Soru: Seçim sürecinde Seçmenlerden ne tür şikayetler aldınız, onların gördüğü eksikler var mıydı? Bundan sonrası ne istiyorlar? Umudu var mı vatandaşların ya da gençlerin? Sizin en çok dikkatinizi ne oldu?

Kemal Alper Ürünker: Ağırlıklı olarak hayat pahalılığından şikayet edildi. Bunun nedenlerini dilimiz döndükçe anlatmaya çalıştık. Bize ‘Sığınmacı Karşıtı Parti’ diyorlar ama biz halkımıza bugün yaşadığımız ekonomik sorunların enflasyonun, yönetenlerin yanlış sığınmacı politikalarından kaynaklandığını anlatmaya çalıştık. Biz çok daha yeni bir partiyiz. Bunları bizden başka da halka doğru düzgün anlatan yoktu. Medya yanımızda değildi.

Soru: Peki Kartal’la ilgili ne tür şikayetler vardı alanlarda?

Kemal Alper Ürünker: Kartal halkı bize belediye başkanını sadece videolarda gördüklerini, 5 yıldır sokakta göremediklerini dolayısıyla şikayetlerini anlatamadıklarını söylüyordu. Başkanın sadece makamında oturduğunu ve sokağa çıkmadığını iletiyorlardı. Bu şekilde halktan kopuk bir şekilde belediye yönetilmez. Mesela, Kartal’da ulaşım sorunu var. Gece belli bir saatten sonra Kartal’a gelmek imkansız. Kartal’dan bir yere gitmek imkansız. Ama insanlar sosyal olarak dışarı çıkmak, gezmek istiyor. Kartal halkı her anlamda unutulmuş maalesef…

“SEMTLERİ BİLE KARTAL’I SOLLADI”

Örneğin; Ben Soğanlık’ta oturuyorum. Soğanlık Kartal’ı fersah fersah geçti. Neden Kartal’a inmek isteyeyim ki? Yani hem seçilen başkanın hem de diğer adayların projeleri gerçekçi değildi. Kartal’ın temel problemleriyle alakalı kimse konuşmadı. Mesela şu eski tarihi istasyon yine burada tutulabilirdi. Tabii ki o kudret gösterilebilseydi eğer burada tutulabilirdi. İstasyonun kalkmasıyla buradaki çarşı esnafını öldürdüler. Buradaki çarşı esnafı zaten gelen giden, Kartal’a inen olmadığı için doğru düzgün dönemiyor, burada ekonomik kriz yaşıyor. Kim onlara çözüm üretecek şimdi?
“Stat yapacağız, liman yapacağız.” diyorlardı. Siz de bunları yapacak irade var mı? Kartal’ın sosyal faaliyet alanlarına da ihtiyacı var. Sadece Gezegen Kafe açmakla Kartal’ın sorunlarını çözemezsiniz. Kim gidiyor oralara sadece emekli dayılar, amcalar, teyzeler..

Soru: Peki sizin çözüm önerileriniz neler?

Kemal Alper Ürünker: Benim gözümde bu şikayetler düzeltilebilir mi? Düzeltilebilir. Ama, halktan kopuk olmayarak, halkla iç içe bunlar çözülebilir. O yüzden daha çok halkla temas kurulması gerekiyor.

Soru: Çözüm önerilerinizi Başkan Gökhan Yüksel ile konuştunuz mu veya yerel seçim sürecinde bir irtibatınız oldu mu?

Kemal Alper Ürünker: Bazı yerlerde beraber bir araya geldik. Gökhan Başkanın samimiyetine inancım sonsuz. Fakat halkla kopuk bir yönetim tarzı var. Biz bunu anlatmaya çalıştık kendisine. Biz vatandaşla da bunları konuştuk. Halkımıza dedik ki; “Bu bizim ilk seçimimiz, ilk kez karşınıza geliyoruz. Bizi seçerseniz bu sorunlarınızı çözeriz.” Halkımız genç yüzleri istiyor, eski yüzleri görmek istemiyor. Gençleri görmek istiyorlar. Fakat maalesef bu seçim iki kutuplu bir seçim olduğundan tercihlerini farklı yönde kullandılar.

Soru: Az önce Kartal’ın denizden kopuk olduğunu söylediniz. Malum İDO iskelemiz yıllardır kapalı. 6 aylık bir tadilat diye kapandı, bir daha açılmadı.

Kemal Alper Ürünker: Haydarpaşa’da ne olduysa Kartal’da da o oldu. Haydarpaşa’da baştan tadilat denmişti. O gün bugündür Haydarpaşa’nın yüzünü gören yok. Kartal İskelesi de aynı kaderi yaşayacak Haydarpaşa ile..

 

Soru: Tekrar Zafer Partisi’ne dönersek. Bize gençlerden ilgi gördüğünüzü söylediniz Nasıl bir teşkilatınız var?

Kemal Alper Ürünker: Kadrolar hep genç bizde. Yani %75-80’i gençtir kadroların. Çünkü artık yeni bir nesil gelmesi gerekiyor. Eski yüzlerden herkes bıktı. Gençler daha çok işin içine çekiliyor. İşsizlik, emeğin sömürülmesi vs. Her şeyi gençler çekiyor şu anda. Bizim çocuklarımızın bir geleceği olmayacak. Çocuklarımız gençlerimiz geleceği tehlike altında. Biz de bu tehlikeyi önlemek için siyasette yerimizi aldık.

Soru : Söyleşimizin başında bir partiye yakınım, sempatim vardı dediniz. Hangi partiye yakındınız?

Kemal Alper Ürünker: Tabii ki bir Atatürkçü olarak Cumhuriyet Halk Partisi’ydi. Ancak onların son dönemde temas ettiği yüzeyler sebebiyle hiçbir zaman partili olmadım ben.

Soru: Zafer Partisi’nin tabanı kimlerden oluşuyor, kendinizi hangi görüşe daha yakın buluyorsunuz? Ümit Özdağ’ın siyasi geçmişini ve söylemlerini de göz önünde bulundurursak kamuoyunda aşırı milliyetçi bir parti olarak görünüyorsunuz.

Kemal Alper Ürünker: Aslında bizim partimizde sol görüşlü arkadaşlarımız da var, Kürt kökenli arkadaşlarımız da var, Alevisi, Sünnisi de .. Hemen hemen her görüşten insan var bizde. O yüzden bizim partimiz bir sağ-sol partisi değil. Biz ülkesini seven, Atatürkçü, memleketinin iyiliğini düşünen bir hareketiz. Bunun sağı-solu kalmadı artık. Sağ-sol davasıda bir dönem bu ülkeye sokulmuş bir zehirdi. Meyvesini yiyenler yedi. Şimdi artık sağ sol bitti. Memleketin hayrına hareket etmemiz gerekiyor. Çünkü elimizde bir tek memleket kaldı.

Soru: Zafer Partisi mülteci karşılığı üzerinden mi siyaset yapıyor. Genelde söylemler hep bu yönde?

Kemal Alper Ürünker: Bakın, sorunumuz sadece mülteci karşıtlığı değil. Bu sorunun yol açtığı ekonomik sorunlar halkımızın belini büküyor. Biz, bunları halkımıza anlatmaya çalışıyoruz ama maalesef medya bizi sadece sığınmacı karşıtlığı ile halka yansıtıyor. Oysa bizim, ekonomi için, sanayi için, eğitim için bir sürü projemiz var. Katıldığımız etkinliklerde bile medya sadece bizi mülteci karşıtı bir parti olarak lanse etmeye çalışıyor. Tabii biliyorsunuz medya kimin kontrolünde. Sadece iktidar medyası değil muhalif medya da bizi farklı algılatıyor. Sadece mülteci konusu gündemde kalıyor. Biz, hepsini anlatıyoruz. Bizim dile getirdiğimiz sorun başka. Evet, ülkede 13 milyon sığınmacı var. Daha birkaç gece önce bir taksici bir sığınmacı tarafından öldürüldü. Anlatmaya çalıştığımız buydu.

Soru: Ulusal Medya’da Lezita da Hindistanlıları işe alınmaya başlanması üzerine yapılan protestolar başladı. Zafer Partisi de bu eyleme destek veriyor.

Kemal Alper Ürünker: Aslında böyle biraz bu konulara girmeyeyim ama şunu söyleyeyim. Ulusal basın işine geleni gösteriyor. Mesela, seçim sürecinde burada TOKİ’zedeler miting düzenledi. Biz de oralardaydık, bizi de davet ettiler, konuşma yaptık. Çok bilinen bir ulusal kanal oradaydı ama bizden hiç bahsetmedi. Maltepe’de Astsubay Derneği miting yaptı, yine oradaydık. Genel Başkanımız halkımızın yararına olan tüm eylemlere katılıyor ama ulusal medya görmezden geliyor. Biz, aslında herkesin sorununu paylaşmaya çalışıyoruz, çözüm üretmeye çalışıyoruz ama Ulusal Basın işine geleni gösterdiği için talimatla yayın yaptığı için bunlar gündeme gelmiyor. Ulusal medya bizi ırkçı, faşist bir partiymiş gibi göstermeye çalışıyor, bu da bizi gerçekten üzüyor.

Soru: O zaman biz de sizin sesiniz olalım. Son olarak Türkiye’de gerçekleştirmek istediğiniz genel hedefleriniz nelerdir?

Kemal Alper Ürünker: Biz Cumhuriyetimizin fabrika ayarlarına dönmesini istiyoruz. Yeniden kendine yetebilir, halkına yetebilir bir ülke olması için uğraşıyoruz. Varlıklarımızın önce halkımıza sunulmasını istiyoruz, başkalarına sunulmasını istemiyoruz. Bu ülkenin bir sürü değeri biliyorsunuz satıldı. Özelleştirme adı altında satıldı. Yiyecek hazır kaynak da kalmadı. Mevcut kaynaklar kendi halkımıza zaten yetmiyordu. Şimdi mültecileri de alarak enflasyonu kendi elimizle yukarı çıkarttık.
Merkez Bankası geçen gün 818 milyar TL zarar açıkladı. Peki neden bu kadar zarar? Kur korumalı mevduat hesaplarından. Bunu kim çıkarttı? Devletimiz de iyi yönetilmiyor. Biz, bu devletin bunları hak etmediğini, iyi yönetilmediğini söylüyoruz. Daha iyisini yapabileceğimize inandığımız için siyaset yapıyoruz.

Soru: O zaman hükümet hemen hemen her alanda yanlış politikalar uyguluyor diyorsunuz. Bunu bilinçli olarak yaptığını mı düşünüyor sunuz?

Kemal Alper Ürünker: Ya bu kadar şuursuz olunamaz herhalde diye düşünüyoruz. Kendileri yine kandırıldık demeyeceklerse bu kadar şuursuz olacağını düşünemiyoruz yani. Yani mantıken öyle olması gerekiyor. Son olarak sizlere bu söyleşi için teşekkür ediyorum. Yayın hayatlarınızda başarılar diliyorum…

Zafer Partisi Belediye Başkan Adayı Kemal Alper Ürünker’e bize zaman ayırdığı ve samimi yanıtları için çok teşekkür ediyor, bundan sonraki siyasi hayatında başarılar diliyoruz.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.