Kıvanç-Beril Talu çiftinin 100 Milyon TL’lik vurgun!

Kıvanç-Beril Talu çiftinin 100 Milyon TL’lik vurgun!
Yayınlama: 25.10.2023
A+
A-

Portekiz’e kaçma planları yapan Kıvanç-Beril Talu çifti, 3 yaşındaki oğulları Noel’in pasaportu gecikince vizesiz gidebilecekleri Gürcistan’a kaçtı.

Portekiz’e kaçma planları yapan Kıvanç-Beril Talu çifti, 3 yaşındaki oğulları Noel’in pasaportu gecikince vizesiz gidebilecekleri Gürcistan’a kaçtı.

Kıvanç-Beril Talu olayı konuşulmaya devam ediyor. ‘Var Böyle Tipler’ isimli Instagram hesabının sahibi olan çift, reklam ve sosyal medya dünyasında oldukça tanınıyor. ‘Piyasayı’ dolandırıp yurt dışına kaçmaları şok etkisi yaratırken, önceki gün savcılık devreye girdi, haklarında soruşturma başlatıldı.

Kıvanç Talu ve eşi Beril Talu’nun 30 kadar kişiyi dolandırdığı iddia edilmişti. Söz konusu çiftin çocuklarının pasaportu yetişmeyince Gürcistan’a kaçtığı öne sürülüyor.

Sosyal medya fenomeni ‘Var Böyle Tipler’ hesabıyla tanınan Kıvanç Talu ve eşi Beril Talu’nun 30 kadar kişiyi dolandırdığı iddia edilmiş ve mağdurlar savcılıklara suç duyurusunda bulunmuştu.

Hürriyet’ten Mehmet Üstündağ’ın haberine göre, Portekiz’e kaçma planları yapan Kıvanç-Beril Talu çifti, 3 yaşındaki oğulları Noel’in pasaportu gecikince vizesiz gidebilecekleri Gürcistan’a kaçtı.

İddiaya göre, çift 3 yaşındaki oğulları için pasaport başvurusu yapmış ama borçlular sıkıştırınca, paniğe kapılıp, pasaportun gelmesini beklemeden vizesiz gidebilecekleri ilk ülkeyi tercih etmişler.

Üstündağ’ın aktardığı bir başka iddia da söz konusu dolandırıcılığı içinde Beril Talu’nun anne-babasının da olduğu söyleniyor ve hatta eski çalıştığı şirketini dolandırdığı konuşuluyor.

Mehmet Üstündağ’ın iddialarının yer aldığı yazındaki o kısım:

Benim de kulağıma birtakım bilgiler geldi. Çiftin, 100 milyon TL’lik vurgun yaptığı ve Portekiz’e kaçtıkları söyleniyordu.
Aldığım durumları göre çift Gürcistan’a kaçmış. Gürcistan’ı tercih etme nedenlerini de öğrendim.
Meğer çift, 3 yaşındaki oğulları Noel için pasaport başvurusu yapmış ama borçlular sıkıştırınca, paniğe kapılıp, pasaportun gelmesini beklemeden vizesiz gidebilecekleri ilk ülkeyi tercih etmişler.

Savcılık soruşturmasıyla daha fazla detay öğrenebileceğiz ama mağdurlardan duyduğuma göre rakam 100 milyonun üzerinde.
Bakıcılarının evlerini bile sattırmışlar!

“Portekiz’de şirket kuracağız” yalanıyla da yurt dışına gitmeye hazırlandıklarını da herkes biliyormuş.
İşin içinde Beril Talu’nun anne-babasının da olduğu söyleniyor ve hatta eski çalıştığı şirketini dolandırdığı konuşuluyor…
Mağdur çok, detay çok ama herkesin kafasında tek bir soru işareti var: Neden?

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.