Küçükçekmece Sinopspor şirketleşme yolunda

Küçükçekmece Sinopspor şirketleşme yolunda
Yayınlama: 15.05.2024
Düzenleme: 15.05.2024 13:02
A+
A-

Küçükçekmece Sinopspor yönetimi kurumsallaşma ve şirketleşme yolunda genel kurula gidiyor. Kulüp Başkanı Rafet Orhan, Sinoplu vatandaşlara seslenerek hisse alım sürecinde destek istedi.

Kulüp Başkanı Rafet Orhan tarafından yapılan çağrıda şu sözlere yer verildi, “47 yıllık mazisinde nice başarılara imza atmış bir kulüp olarak son yıllarda hedefimizi profesyonel lig olarak belirledik ve amatör kümede üst üste şampiyonluklar yaşayarak 3.lige çıktık.

Profesyonel lig ile birlikte daha yeni başlıyoruz dedik ve ilk yılımızda kurumsallaşma yolunda önemli adımlar attık.

Tesisimizi sporcuların sürekli kalabileceği konforlu bir şekilde yeniden yaptık.

Tesisin teknik altyapısını güçlendirdik.

Profesyonel takım için olmazsa olmaz otobüsümüzü aldık.

Maçlarımızı kendi evimizde profesyonel lig standardına sahip bir statda oynamak adına ciddi çaba gösterdik. Küçükçekmece Belediye Başkanımız Kemal Çebi’nin desteği ile İBB tarafından yapılan Halkalı İBB 100.Yıl Stadı ile bu özlemimizi gidermiş olduk.

Altyapıda U17 kategorisi ile Akademi Ligde başarılı bir sezon geçirdik. Bu yıl bunu genişleterek kulübümüzün bugünü ve geleceğine yönelik önemli kilometre taşlarını döşemeye devam edeceğiz.

Bütün bunları yaparken son 7 yılda sürekli şampiyon olan bir kulübün bu yıl şampiyon olmaması taraftarımızı ve bu armaya gönül veren dostlarımızı, hemşehrilerimizi üzmüş olabilir.

Lakin sene başında antrenman yapacak saha ve maç oynayacak stadı, kalacak tesisi ve kendi otobüsü olmayan bir kulüp olarak bütün bu eksiklerimizi 5-6 ay içinde tamamlayarak, maçlarımızın önemli bir bölümünü dış sahalarda oynamamıza rağmen play offun kapısından döndük. Taraftarımız ve gönüldaşlarımız metin olsunlar ki kurumsallaşma yolunda eksiklerini tamamlayan bir Sinop Spor her zaman şampiyonluğun en büyük adayıdır.

Şimdi de yine kurumsallığın önemli bir halkası ve profesyonel ligin yeni spor yasasi gereği zorunluluğu haline gelen ve bir önceki genel kurulumuzda aldığımız karar doğrultusunda ŞİRKETLEŞME sürecinde de son aşamaya gelmiş bulunmaktayız. Şirketleşme usulü %51 kulüp hissesi, %49 şahıs hissesi seklinde gerçekleştirilecektir.

31 Mayıs 2024 tarihinde Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde Olağan Genel Kurulumuz yapılacaktır. Bu tarihe kadar eşzamanlı olarak şirket kurulumu süreci de devam etmektedir. Zira Haziran ayı itibariyle önümüzdeki sezonun resmi işlemleri başlamaktadır.

Bu kapsamda kulübümüze yaklaşık 50 yıldır emek veren tüm başkanlarımızın, yönetim kurulu üyelerimizin, gönüldaşlarımızın şirketleşme sürecinde HİSSE satın alarak kulübümüzün geleceğine da sahip çıkmasını arzu ediyoruz.

Bu durak tarihi bir dönemeçtir. Kulübümüz kurumsal anlamda ya büyüyerek daha ileriye gidecek ve nice sportif başarılara imza atacaktır. Hem Sinoplunun onuru olacak hem de kurumsal yapısı ile yeni imkanlar kazanarak hiç bir zaman sahipsiz kalmayacaktır.

Ya da 2.yol olarak küçülerek Amatör liglerde mücadelesine devam edecektir. O nedenle bu sorumluluğu bugüne kadar omuzlarında şanlı bir sekilde taşımış ve adını her yerde onurla söyletmiş olan herkesin bu tarihi dönemeçte sorumluluk almasına ihtiyaç vardır. Zira;

Bu bir üst lige yükselme meselesi değildir.

Bu bir şampiyonluk meselesi değildir.

Kurumsallık ile birlikte o başarılar kendiliğinden gelir elbette.

Bu mesele önemle vurguladığım üzere bulunduğumuz konumu koruma, daha ileriye getirme ve de altlara düşmeme meselesidir. Bu minvalde HİSSE alım sürecine katkı vermenizi, bu sürece katkı verebilecek insanları kapsama dahil etmenizi önemle rica ederiz. Detaylar ve hisse alımı ile ilgili bilgi almak için Yasin Şahin ile irtibat kurabilirsiniz”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.