Milyonlarca emekliye Ekim ayı müjdesi

Uzun zamandır merakla beklenen emekli maaş zammı detayları ortaya çıktı. İşte Ekim ayı müjdesinin detayları…

Milyonlarca emekliye Ekim ayı müjdesi
Yayınlama: 08.10.2023
Düzenleme: 08.10.2023 10:49
A+
A-

Herkesin bildiği üzere Temmuz ayında emekliler için yüzde 25’lik bir zam verilmişti. Fakat bu zam kök ücret üzerinden gerçekleştiği için emeklilerin büyük bir kısmı ya çok düşük ücretlerde zam aldı ya da zam alamadı.

Hal böyle olunca hükümetin en büyük destekçisi konumunda yer alan emekliler durumu sosyal medyada ve farklı platformlarda defalarca dile getirdi.

Cumhur ittifakının üyeleri de emeklilerin sesini duyurmak için çeşitli açıklamalarda bulunmuştu.

Son olarak ilgili bakanlık tarafından yapılan açıklamada Ekim ayı işaret edilmiş ve emeklilerin yılbaşı gelmeden ek bir zam alacağı söylenmişti. Şimdi ise bu zammın detayları netleşmeye başladı.

Geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Erdoğan konu ile ilgili bazı söylemlerde bulunmuş ve ilgili bakanlıkların çalışmaları yaptığını dile getirmişti. Şimdi asıl merak edilen şey ise emekli maaşlarına ne kadar zam geleceği.

Konu ile ilgili henüz net bir açıklama olmasa da kulisten sızdırılan bazı bilgiler bulunuyor. Bu bilgiler ise Ekim ayı içerisinde yüzde 25.11 oranında bir zam geleceğine işaret ediyor. Peki neden yüzde 25.11?

Hemen açıklayalım. Hali hazırda 3 aylık enflasyon yüzde 25.11 seviyesine ulaşmış durumda.

Bakanlık bu zammın emeklilere yılbaşı gelmeden Ekim ayı içerisinde verilmesini amaçlıyor. Böylece emekliler de aldıkları maaşın üzerine yüzde 25.11’lik bir zam almış olacaklar.

Örneğin 10 bin TL alan bir emekli, zam sonrası yaklaşık olarak 12.500 TL alacak. Bu zam bütün emekli maaşlarında önemli bir artış yaratacak. 7500 TL alan emekliler de 1875 TL’lik artışla yaklaşık olarak 9375 TL alacaklar.

Bu formüldeki en büyük eksi ise emekliler için enflasyon farkının sıfırlanacak olması. Yani yeni yıldaki zam 6 aylık değil son 3 aylık enflasyon üzerinden verilecek. Elbette bu kümülatif anlamda bir tık daha fazla zam alınmasının yolunu açmış olacak.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.