Murat Kurum Kartal’a müjde üstüne müjde verdi

Çevre Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kartal’da çöken Yeşilyurt Apartmanı’nın yeniden temelini attı.

Murat Kurum Kartal’a müjde üstüne müjde verdi
Yayınlama: 27.03.2019
A+
A-

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kartal’da çöken binanın yerine yapılacak yeni binanın temelinin atıldığı bölgeyi inceledi. 

Bakan Murat Kurum; “İnşallah 7-8 ay içerisinde de sağlam güvenilir binalarını vatandaşlarımıza vermiş olacağız. Bu sağlam binalarda İnşallah Havva kızımız, Mahmut Tayyip oğlumuz, Mert oğlumuz oturacaklar, oynayacaklar, ders çalışacaklar” dedi.

Bakan Murat Kurum, dün temel atılan bölge ile ilgili yetkililerden bilgi aldı. Ardından Bakan Kurum, kentsel dönüşüm planlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Bakan Murat Kurum; “Etrafında bulunan 9 riskli binanın tespitini yapmak suretiyle ve onların da yıkımını yaparak vatandaşlarımızı mağdur etmeden, kiralarını, taşınma bedellerini ve yıkılan binalarda eşya yardımı yapmak suretiyle onların taşınma sürecini hep birlikte gerçekleştirdik. Zemin artı 5 katı geçmeyen yatay mimarı anlayışıyla bu projeyi 105 konut ve 20 dükkandan oluşan projeyi yapacağız. Ve İnşallah 7 – 8 ay içerisinde de vatandaşlarımıza bu konutları teslim edeceğiz” dedi.

Kurum, daha sonra AK Parti Kartal İlçe Teşkilatı tarafından Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Kartal’da Kentsel Dönüşüm” konulu toplantıya katılarak bir konuşma yaptı.

AK Parti Kartal belediye Başkan Adayı Ebubekir Taşyürek’e destek isteyen Murat Kurum “1 Nisan sabahından itibaren Kartal yeni bir belediyecilik anlayışıyla yönetilecek. Ebubekir Taşyürek’in projeleriyle Kartal yeniden gelişecek” dedi.

Murat Kurum şunları söyledi:

“ETAP 1 – ETAP 2 RİSKLİ ALAN

11 Eylül 2013 tarihinde Dönemin CHP li Kartal Belediyesi Riskli Alan ilan edilmesi için başvuruda bulundu.
12 Ekim 2013 tarihinde resmi gazetede yayınlanarak Riskli Alan ilan edildi.
12 Kasım 2013 tarihinde tüm İmar Planı Yapma ve Uygulama yetkisi Kartal Belediyesine devredildi.
27 Ekim 2014 – Mart 2019 5 YILDIR Kartal belediyesinde planlar bekliyor.

6 YILDIR ÇİLE DEVAM EDİYOR.

Kartal Belediyesi Ak Partiye geçtiği takdirde 8 Ay içerisinde planları onaylayacağız. Kentsel Dönüşümün hayata geçmesi amaçlı TOKİ kanalı ile destek olacağız. Kapanmış olan Yavuzselim Hastanesi binasını mevcut yerinde yeniden yapacağız. 

ORHANTEPE – CEVİZLİ MAHALLELERİ KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJE ALANI 

Kartal Belediyesi Ak Partiye geçtiği takdirde vatandaşlarımızın mevcut haklarını koruyacak,  ada ve parsel bazında mağdur durumda bırakmayacak şekilde kentsel dönüşüm planlama çalışmalarını yapacağımıza, kentsel dönüşüm uygulamalarında toki, kiptaş, özel sektör ve belediyemiz eliyle yapacağız.

UĞUR MUMCU MAHALLESİ GECEKONDU ÖNLEME BÖLGESİ

Kartal Belediyesi Ak Partiye geçtiği  takdirde bölgemizi dönüşüme engel imar planlarından kurtarıp, hiçkimsenin mağdur edilmeyeceği ve mevcut haklarının korunacağı kentsel dönüşüm planları yapacağımıza, kentsel dönüşümde toki, kiptaş, özel sektör ve kartal belediyemiz eliyle yapacağız.

 

SOĞANLIK ORTA , SOĞANLIK YENİ VE GÜMÜŞPINAR MAHALLERİ TAPU VE İMAR SORUNLARI 

 

Kartal Belediyesi Ak Partiye geçtiği takdirde Soğanlık Orta, Soğanlık Yeni ve Gümüşpınar mahalleleri çevresindeki imar planlarını yeniden düzenleyerek ,tüm vatandaşlarımızın tapu ve imar sorunlarına çözüm bulacağız.

YUNUS MAHALLESİ MERKEZ PLANLARI 

 

Kartal Belediyesi Ak Parti Belediyeciliğine geçtiği takdirde Kartal Belediyesinde bekletilen 1/1000 Uygulama İmar Planlarını 6 ay içerisinde onaylanması için bakanlık olarak elimizden gelen desteği şaplayacağız. Ada bazlı mevcuttaki maliklerin haklarını koruyacak şekilde dönüşüm çalışmalarının toki, kiptaş, kartal belediyemiz ve özel sektör eliyle çözüm bulması için çalışacağız. 10 yıldır süren sorun ortadan kalkacak. Ayrıca Bakanlığımızda beklemekte olan riskli alan planlarınızıda seçim sonrası onaylayacağız.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.