Murat Ongun’un lüks tatil soruşturmasına takipsizlik kararı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun danışmanı Murat Ongun hakkındaki soruşturmasını tamamladı. Savcılık, Ongun hakkındaki iddialarla ilgili, delil olmaması gerekçesiyle ‘takipsizlik’ kararı verdi.

Murat Ongun’un lüks tatil soruşturmasına takipsizlik kararı
Yayınlama: 09.12.2023
A+
A-

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun danışmanı Murat Ongun’un, dünyaca ünlü kayak merkezi Courchevel’de ailesiyle birlikte lüks tatil yaptığı ve 50 milyon TL’lik evde oturduğu iddia edildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, söz konusu kayak tatilinin Courchevel’de yapılmadığını ve tatil giderlerinin usulsüz bir şekilde temin edildiğine dair de delil bulunmadığını belirledi.

Savcılık, Beşiktaş Emniyet Müdürlüğü ve Beşiktaş Kaymakamlığı üzerinden yaptırdığı incelemelerde de Ongun ailesinin ikâmet ettikleri evde kiracı oldukları tespit etti.

Savcılık, “kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık” ve “3628 sayılı kanuna muhalefet” suçlamalarıyla Murat Ongun hakkında açılan soruşturma dosyasını iki yılın ardından takipsizlik kararıyla kapattı. Savcılık, Ongun hakkında dava açılmasına yer olmadığına kanaat getirdi.

Ongun, X hesabından yaptığı paylaşımda “Trol aklıyla hareket edenler marifetiyle, soruşturmalara tabi tutuldum. Benim, eşimin hatta rahmetli babamın ve annemin her harcaması, her bilgisi didik didik edildi. Sonunda adalet de ‘Sende sorun yok’ dedi ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı uydurma iddialarla ilgili takipsizlik kararı verdi” diye yazdı.

Ne oldu?

Sosyal medyada ve bazı medya kuruluşlarında dile getirilen iddialar üzerine İçişleri Bakanlığı, Murat Ongun hakkında 14 Şubat 2022’de bir tevdi raporu düzenledi. Raporda Ongun’un dünyanın en pahalı kayak merkezi Courchevel’de kayak tatili yaptığı iddialarına yer verildi.

Ayrıca Ongun’un ikamet ettiği Beşiktaş-Ulus’taki Lotus Sitesi’ndeki evin, kendisine ait olduğu iddialarının da soruşturmaya dahil edilmesi istendi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.