Öcalan’dan dikkat çeken Demirtaş çıkışı!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin çağrısıyla başlayan yeni süreçte, İmralı’da yapılan görüşmelere dair Abdullah Öcalan’a ait olduğu öne sürülen çarpıcı ifadeler gündeme geldi.

Öcalan’dan dikkat çeken Demirtaş çıkışı!
Yayınlama: 22.04.2026
Düzenleme: 22.04.2026 10:59
A+
A-

Türkiye’nin “Terörsüz Türkiye” hedefi doğrultusunda yürüttüğü çalışmalarda, Abdullah Öcalan ile yapılan görüşmelerin detayları Medyascope tarafından aktarıldı. Paylaşılan metinlerde, Abdullah Öcalan’ın çözüm sürecine, İsrail’in bölgedeki rolüne ve Selahattin Demirtaş’a yönelik değerlendirmeleri yer alıyor.

Bölgesel tehdit ve İsrail vurgusu

Abdullah Öcalan’ın görüşmelerde İsrail’in bölgedeki yükselişinin Kürtlerin etkisizleştirilmesi üzerine kurulduğunu savunduğu iddia edildi. “Yüz yıl daha savaşalım, küçülen biz, büyüyen İsrail olur” ifadesini kullandığı belirtilen Abdullah Öcalan’ın, esas hedefin Türkiye olduğunu ve Kürtlerin bölgede bir “sopa” olarak kullanılmak istendiğini vurguladığı öne sürüldü.

Bu sürecin boşa çıkması halinde bölgedeki krizlerin Türkiye’ye yönlendirileceği uyarısında bulunduğu kaydedildi.

Bahçeli’ye övgü muhalefete eleştiri

Devlet Bahçeli’nin “terörist başı meclise gelsin” çıkışını ve süreci başlatmasını “cesurca” olarak nitelendiren Abdullah Öcalan’ın, MHP liderinin bu tavrını “inanılmaz” bulduğu ifade edildi.

Buna karşın muhalefetin sürece yaklaşımını eleştirdiği ve çözümün öncülüğünü Türkiye’nin yapması gerektiğini savunduğu aktarıldı. Öte yandan, kendisi yerine Selahattin Demirtaş’ın adres gösterilmesine tepki göstererek “Selahattin ne yapabilir?” sorusunu sorduğu iddialar arasında yer aldı.

Statü ve yasal düzenleme şartı

Abdullah Öcalan’ın mevcut tutukluluk koşullarına dair “Ruhen bu statü ile yaşayamam” dediği ve sürecin sağlıklı yürüyebilmesi için icranın başında kendisinin olması gerektiğini savunduğu belirtildi.

Hazırlanacak olası bir yasal düzenlemenin tüm örgüt üyelerini kapsaması gerektiğini ifade eden Abdullah Öcalan’ın, belirli bir süre siyaset yasağı gibi formüllere açık kapı bıraktığı ancak demokratik siyaset haklarının korunmasını istediği öne sürüldü. Ayrıca kendisine yönelik “bebek katili” nitelendirmesini reddettiği ve 40 yıldır devam eden savaş tarzından rahatsız olduğunu dile getirdiği bildirildi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.